Top
  >  Eten & Drinken   >  Tips voor gezond snacken


Als je bezig bent met gezond eten houdt dat natuurlijk niet in dat je af en toe niets lekkers mag eten. Er bestaan natuurlijk genoeg etenswaren die lekker en gezond voor je zijn.

Maar, hoe moet je nou precies gezond snacken? Zoekend naar het antwoord op deze vraag, ben ik een aantal interessante dingen tegengekomen. Daarom vind je hieronder een aantal tips over gezond snacken.

Eet niet vaker dan vier keer per dag iets tussendoor
Het zijn vaak de tussendoortjes die ons vrouwen de das omdoen. Daarom moeten we proberen het aantal tussendoortjes te verminderen. Probeer het te houden op vier tussendoortjes op één dag.

Neem telkens een beetje
Wanneer je dan besloten hebt om een tussendoortje te nemen, is het vooral belangrijk dat je niet te veel eet. Dus in plaats van een hele zak chips, neem je nu een handje chips. Probeer wat je als tussendoortje normaal eet te halveren.

Snoep gezond
Er bestaan nu ook lekkernijen die gezonder voor je zijn. Ik heb het nu over stukjes voorverpakte appel of wortel die je gewoon bij de supermarkt kun kopen. Je kunt ook komkommer eten of een kleine maïskolf. Allemaal erg voedzaam en ook lekker en gezond!

Kies voor smoothies
Een smoothie is een dik drankje wat gemaakt is van fruit. Deze drankjes kun je of zelf maken of kopen bij je supermarkt. Dit drankje kun je de hele dag door drinken en neemt ook nog eens een keer je hongergevoel weg. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een smoothie te maken met jouw favoriete soorten fruit.

Zoals je ziet is het helemaal niet zo lastig om gezond te snacken. Misschien heb je er in het begin moeite mee, maar zodra het in je systeem zit om op deze manier te snacken wil je al gauw niet meer anders.