Top
  >  Relatie   >  10 tips voor online dating
a


Misschien heb je het weleens overwogen als vrijgezel, om via het internet een man te zoeken. Er zijn tegenwoordig zoveel datingsites waarbij je je kunt inschrijven, dat het wel een gok waard is. Maar hoe kun je online daten het beste aanpakken?

Om het online daten zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zo moet je bijvoorbeeld wel eerlijk zijn als je een profiel van jezelf samenstelt, anders krijgen mannen een verkeerd beeld van jou. In de volgende tien tips over online dating lees je hier meer over.

1. Wat voor relatie zoek je?
Voordat je een datingsite hebt gekozen, moet je eerst bepalen wat voor relatie je eigenlijk zoekt. Wil je een serieuze en vaste relatie, of ben je meer geïnteresseerd in een zomer liefde? Het antwoord op deze vraag zal je helpen bij het kiezen van een datingsite en het zoeken naar potentiële mannen voor een relatie.

2. Wees eerlijk
Het is niet alleen belangrijk om eerlijk te zijn bij het invullen van je online profiel, maar ook in het contact met de mannen waar je een klik mee hebt. Zijn er dingen waar je over hebt gelogen, dan zullen ze op een gegeven moment vast en zeker uitkomen. Als dat gebeurt, kun je het risico lopen dat de man niet langer geïnteresseerd is in je en het contact vervolgens verbreekt. Dus bespaar jezelf de teleurstelling en wees oprecht, want anders heeft de mogelijke relatie geen goede fundering.

3. Houd je aan de regels
Als de datingsite van jouw keuze een aantal regels heeft, voor het in contact komen met een man, zorg dan dat je deze naleeft. Ze zijn er tenslotte niet voor niets. Zo geven ze vaak advies over het online benaderen van een man, hoe je de kans kan vergroten op het vinden van de juiste partner of het discreet omgaan met persoonlijke gegevens van een ander.

4. Ga gerust op het uiterlijk af
Bij online daten is het niet erg om mannen te beoordelen op hun uiterlijk. Want neem van mij aan, ze doen precies hetzelfde bij jou. En als je een potentiële kandidaat denkt te hebben gevonden, moet je je wel tot hem aangetrokken voelen. Hij kan misschien ontzettend lief en zachtaardig zijn, maar zonder die aantrekkingskracht kun je beter vrienden blijven.

5. Doe rustig aan
Ga niet met tientallen mannen corresponderen, want dan weet je op een gegeven moment niet meer wie wie is en ga je dingen door elkaar halen. Beperk je contacten tot een man of drie, zodat je je aandacht beter kunt verspreiden. Zodra je merkt dat het op niets uitloopt, maak je gewoon een nieuwe selectie van mannen.

6. Toon interesse in hem
Om een goede indruk te maken op de man waar je online contact mee hebt, toon dan interesse in hem. Dit doe je door goed te kijken naar zijn profiel en hem hier vragen over te stellen. Als hij bijvoorbeeld aangeeft dat hij graag golf speelt, vraag dan waar en hoe lang hij dit al doet. Heeft hij een hond, stel hem dan de vraag wat voor ras het is, wat voor naam het heeft of hoe oud de hond is. Mannen vinden het namelijk ook wel leuk als je aandacht aan ze besteed en belangstelling in hun leven toont.

7. Vertrouw je instinct
Het is moeilijk om iemand in te schatten als je er alleen online of telefonisch contact mee hebt. Daarom is het des te belangrijk dat je naar je eigen instinct luistert. Heb je een goed gevoel bij hem blijf dan contact houden, maar wees alert. Is er een man waarbij je alarmbellen gaan rinkelen, wees dan verstandig en verbreek het contact. 

8. Elkaar ontmoeten
Contact via het internet en de telefoon brengen de relatie maar tot op een bepaald punt. Als jullie beiden gevoelens hebben voor elkaar, is het misschien wel tijd voor de volgende stap. Namelijk de eerste ontmoeting. Wees niet bang om het initiatief te nemen en vraag hem gerust uit voor een date.

9. Wees voorzichtig
Als je voor het eerst een afspraak met elkaar maakt, spreek dan nooit af bij jouw thuis of bij een afgelegen plek. Je weet namelijk niet of je wel het juiste beeld hebt van een man en of je hem kan vertrouwen. Ga daarom altijd naar een openbare ruimte waar je omgeven bent door andere mensen, zoals een restaurant of kunstgalerie.

10. Maak een verpletterende indruk
Voor het maken van een goede eerste indruk, krijg je maar één kans. Om te zorgen dat deze onvergetelijk word, zou het besteden van wat extra aandacht aan je uiterlijk geen verkeerd idee zijn. Je hebt misschien wel het gevoel dat je hem al jaren kent en dat je jezelf bij hem kunt zijn. Maar vergeet niet dat mannen zich meestal laten leiden door de verschijning van een vrouw. Als je niet voldoet aan het plaatje wat hij van je voor ogen heeft, dan zal hij waarschijnlijk afhaken. Dus doe je best en laat hem versteld staan.