Top
  >  Relatie   >  Bijzondere trouwlocaties: Trouwen in een attractiepark


Als er veel kinderen op je bruiloft aanwezig zijn, dan is een attractiepark een bijzondere en leuke locatie om te trouwen. Tegenwoordig zijn er veel dierentuinen en pretparken erkend als officiële trouwlocatie.

Trouwen tussen tijgers is tegenwoordig mogelijk, maar ook in veel pretparken kun in het huwelijksbootje stappen, want steeds meer attractieparken zijn erkend als officiële trouwlocatie. Zo kunnen jullie en jullie vrienden genieten van deze mooie dag, terwijl er voor de kinderen ook wat te doen is. In de onderstaande attractieparken is het onder andere mogelijk om te trouwen.

Amersfoort – Dierenpark Amersfoort

Trouwen terwijl de jakhalzen, gieren en tijgers toekijken is wel een hele bijzondere manier om elkaar het jawoord te geven. Dit is mogelijk in Dierenpark Amersfoort. Na deze plechtigheid kunnen jij en je partner met een fotograaf mee om de trouwfoto’s tussen de dieren te maken, terwijl de gasten kunnen rondkijken in de dierentuin. Deze dag is af te sluiten met een receptie of een feest in één van de zalen van het dierenpark.

Amsterdam – Artis

Ook kun je trouwen in het Amsterdamse dierenpark Artis. Zo kun je in het huwelijksbootje stappen in het Aquarium van Artis, maar ook in een van de parkzalen. Met uiteraard een spetterende receptie als afsluiting.

Emmen – Dierenpark Emmen

De huwelijksplechtigheid mag op bijna alle locaties in Dierenpark Emmen plaatsvinden. Dit park is natuurlijk ook geschikt voor een mooie fotoreportage en je kunt hier ook een swingende feestavond gegeven, terwijl de dieren een oogje in het zeil houden.

Kaatsheuvel – Efteling

In het Efteling Hotel kun je ook trouwen. Dit hotel beschikt over een bruidsuite, dus de overnachting is dan gelijk geregeld. De receptie kun je laten plaatsvinden in het romantische Droomvluchtpaleis, of in het sprookjesachtige Fata Morgana Paleis.

Landgraaf – SnowWorld

Wil jij jouw bruiloft houden in winterse sferen? Kies dan voor SnowWorld in Landgraaf. Het centrum beschikt over een aantal zalen waar de receptie kan plaatsvinden. Tip: nodig alleen mensen uit die gesteld op jou zijn, het zou vervelend zijn als je tijdens de plechtigheid een sneeuwbal in je gezicht krijgt.

Rhenen – Ouwehands Dierenpark

Op heel veel plaatsen in Ouwehands Dierenpark kun je elkaar het jawoord geven. Dit dierenpark is leuk voor een fotoreportage en jouw gasten hoeven zich in die tijd niet te vervelen, want zij worden rondgeleid langs de dieren. In een van de zalen van dit dierenpark kun je het huwelijksfeest laten plaatsvinden.

Sevenum – Toverland

In Noord-Limburg ligt het overdekte pretpark Toverland. Ook deze locatie is erkend als officiële trouwlocatie. Je kunt denken dat deze locatie een beetje kinderachtig is, maar als je weet dat er veel kinderen komen, is dit een hele geschikte trouwlocatie.