Top
  >  Relatie   >  Trouwen en scheiden maakt dik


Zowel trouwen als scheiden maakt dik. Beide gebeurtenissen zorgen namelijk voor een flinke gewichtstoename die weleens 2 jaar na dato nog kan aanhouden.

Uit een onderzoek van de American Sociological Association onder 10.071 mensen tussen 1986 en 2008 is gebleken dat zowel trouwen als scheiden het gewicht van vrouwen en mannen dik maakt. Zelfs nadat er rekening werd gehouden met persoonlijke leefomstandigheden zoals werk, opleiding, gezondheid en mogelijke zwangerschappen, bleken getrouwde en gescheiden mensen zwaarder te zijn dan singles.

Vrouwen

De studie toonde aan dat vooral bruiden erg gevoelig zijn om aan te komen in de eerste 2 jaar van hun huwelijk. Zo bleek 33 procent van de getrouwde vrouwen meer kans te hebben op matige gewichtstoename, of te wel een BMI stijging tot 3 punten. 48 procent loopt echter het risico op een flinke gewichtstoename, die gelijk staat aan een BMI stijging van meer dan 3 punten. Vrouwen die net gescheiden zijn, hebben tot 22 procent meer kans om een paar kilo aan te komen.

Mannen

Mannen komen tijdens een huwelijk minder aan dan vrouwen. Bij hen werd maar bij 28 procent een matige gewichtstoename geconstateerd. Na een eventuele scheiding hebben mannen 21 procent meer kans op een aantal kilo’s extra.