Top
  >  Familie   >  Tweeling wordt 39 dagen na elkaar geboren

Tweeling 39 dagen na elkaar geboren
De tweelingbroertjes Carl en David delen niet dezelfde verjaardag. Dat komt omdat de tweeling maar liefst 39 dagen na elkaar werd geboren.

Toen Elene Cowan 23 weken zwanger was vloog ze terug met haar man David, die arts is in Saoedi-Arabië, naar Kansas City om te bevallen van hun tweeling. Enkele uren na aankomst ging het stel naar het Research Medical Center. In het ziekenhuis contrasteerde een arts dat de vruchtzak van één van de jongetjes op knappen stond en dat de weeën waren begonnen.

De artsen waren niet in staat om de weeën te stoppen waardoor Elene na amper 24 weken beviel van Carl. Het jongetje woog niet meer dan 450 gram. “Die bevalling was de moeilijkste taak van mijn leven. Ik dacht dat Carl zou sterven omdat hij nog geen ‘echte baby’ was. Ik vreesde dat onze jongen het nooit zou halen”, laat de moeder weten aan ABC News.

Tweelingbroertjes schelen 39 dagen

Om ervoor te zorgen dat de andere baby nog in de baarmoeder bleef zitten, maakten de doktoren de baarmoederhals dicht. Ook moest Elene bedrust houden. Gelukkig werkten dat, want pas 39 dagen later werd David Jr. geboren. Het mannetje woog bij zijn geboorte 1.350 gram.

Na een verblijf van ongeveer 4 maanden mocht de tweeling mee naar huis. Wel krijgt Carl nog steeds zuurstof toegediend. Inmiddels is vader David weer naar Saoedi-Arabië vertrokken en wacht hij daar op de komst van zijn vrouw en hun tweeling.

https://www.youtube.com/watch?v=dwwPkOyEpaE