Top
  >  Familie   >  Tweeling wordt 2 dagen na elkaar geboren


In Engeland is een vrouw bevallen van een zeer bijzondere tweeling. De tweeling werd namelijk 2 dagen na elkaar geboren.

De 27-jarige Donna Grove uit Bracknell is bevallen van een tweeling die 2 dagen na elkaar geboren is. Donna beviel van haar zoontje Seth terwijl zij pas 28 weken zwanger was. Haar ander zoontje Preston, die in een andere vruchtzak zat, kwam ruim 50 uur later ter wereld.

Nadat Seth geboren was werd het jongetje direct overgebracht van een ziekenhuis in Camberley naar St Mary’s in Paddington in Londen omdat hij niet ademde. De volgende dag werd ook zijn moeder naar het ziekenhuis gebracht waar zij uiteindelijk beviel van Preston.

10 weken durend gevecht

Helaas was de tweede bevalling niet zonder complicaties. De vloeistof uit de vruchtzak infecteerde het bloed van Donna waardoor haar toestand kritiek werd. Ook met zoontje Seth ging het slechter, waardoor het jongetje wederom naar een ander ziekenhuis werd gebracht.

De moeder en haar 2 pasgeboren baby’s vochten ieder tijdens een 10 wekend durend verblijf in het ziekenhuis voor hun leven. Volgens doktoren was de kans dat ze het alle 3 zouden overleven slechts 1 op het miljoen.

Vader James Campbell beschrijft de periode na de tweede bevalling dan ook als een hele zwarte tijd waarin hij erg bang was om zijn vrouw en 2 kinderen te verliezen. Inmiddels zijn Donna en de jongens weer thuis en voelen ze zich goed. James heeft Donna dan ook na deze moeilijke periode ten huwelijk gevraagd.