Top
  >  Relatie   >  Vaak voorkomende seksproblemen oplossen


Seks is naast dat het heel erg leuk is, ook nog eens erg gezond voor lichaam en geest. Toch kan het gebeuren dat je minder plezier aan seks beleeft door bepaalde ongemakken. Hier vind je een aantal vaak voorkomende seksproblemen en een oplossing.

Seks is een essentieel onderdeel van een relatie en het is daarom belangrijk dat je met je partner het bed blijft delen. Desalniettemin kan het gebeuren dat de seks op een gegeven moment naar de achtergrond of misschien wel helemaal verdwijnt. Hier zijn meestal een aantal redenen voor, daarom lees je hieronder hoe je vaak voorkomende seksproblemen kunt oplossen.

Klaarkomen

Klaarkomen is voor vrouwen een stuk moeilijker dan voor mannen, toch is dit iets wat je jezelf absoluut niet moet ontnemen. Als je nog nooit een orgasme hebt gehad is het verstandig eerst zelf alleen te experimenten. Als jij zelf niet weet wat je fijn vindt en hoe je klaar kunt komen, dan is het niet gek dat je partner dat ook niet weet.

Lukt het je niet alleen om klaar te komen is het een idee om een vibrator aan te schaffen. Met behulp hiervan kom je waarschijnlijk een stuk sneller klaar. Als je zelf weet hoe je klaar kunt komen, kun je vervolgens samen met je partner aan de gang.

Geen tijd

Vooral als je al wat langere tijd samen bent, beide werkt en kinderen hebt kan seks nog weleens op een laag pitje komen te staan. Dit is eigenlijk erg zonde omdat seks 1 van de beste manieren is om je te ontspannen. De volgende keer dat je moet kiezen tussen een extra uurtje slaap of een goede vrijpartij, kies dan absoluut voor het laatste. Als je geen tijd hebt voor seks, maak dan tijd.

Geen zin

Geen zin hebben komt ook geregeld voor als je al wat langere tijd samen bent. Soms kan de seks dan wat voorspellend zijn of heb je een tijdlang niet zo’n grote behoefte naar seks. Een lager libido kan komen door bijvoorbeeld veel stress of een andere ingrijpende gebeurtenis in je leven. Een oplossing voor dit probleem is gewoonweg zin maken. Bouw de seks rustig op en je zult merken dat je vanzelf zin krijgt, ook dit is gewoon een kwestie van doen.

Als je langer dan een jaar geen zin hebt en er geen verklaarbare reden voor is leg je relatie dan eens onder de loep. Vind je seks met je partner wel fijn of weet hij niet goed wat jij lekker vindt? In dat geval is communicatie erg belangrijk, seks is een essentieel onderdeel van een relatie omdat dit een normale vriendschap en een liefdesrelatie onderscheid. Misschien heb je geen seksuele gevoelens meer voor je partner, maar voel je alleen nog maar vriendschap.

Lichamelijke klachten

Soms kan het ook zijn dat jij wel zin hebt, maar je lichaam niet. In dat geval kan het zijn dat je lichaam niet reageert op de aanrakingen van je partner en je droog blijft. Een simpele oplossing tegen droogte is wat glijmiddel, mocht dit probleem langer duren is een bezoekje aan de dokter of gynaecoloog verstandig. Er kan namelijk een verstoring in je hormoonspiegel zijn of een te hoge bloeddruk.

Is het andersom en heeft je partner lichamelijke problemen en wordt hij bijvoorbeeld niet opgewonden, ook hier biedt de dokter uitkomst. Er zijn vandaag de dag genoeg pilletjes verkrijgbaar die ervoor zorgen dat ook bij jouw partner lichamelijk alles naar behoren werkt en er niets in weg staat voor seks.