Top
  >  Familie   >  Vader 12-jarige tienermoeder zwaarder bestraft


Afgelopen maart beviel een 12-jarig Nederlands meisje van een baby. Het Openbaar Ministerie in Groningen wil de vader van de tienermoeder en de baby nu zwaarder bestraffen.

De vader van de 12-jarige tienermoeder, die in maart beviel tijdens een schoolreisje, wordt waarschijnlijk zwaarder gestraft. Het Openbaar Ministerie wil de van incest verdachte vader, die bij zijn eigen dochter een kind verwekte, zwaarder bestraffen omdat het meisje zwanger raakte.

Welke straf het Openbaar Ministerie precies voor ogen heeft is nog niet duidelijk. De 52-jarige vader wordt vervolgd voor het seksueel misbruiken van iemand onder de 12 jaar, waaronder seksueel binnendringen. Hiervoor geldt een maximale gevangenisstraf van 12 jaar.

Strafverzwarende omstandigheden

Volgens het Openbaar Ministerie is er in deze zaak echter spraak van strafverzwarende omstandigheden. ”We houden in onze eis altijd rekening met de gevolgen voor het slachtoffer. Die gevolgen zijn in deze zaak overduidelijk. Iedere keer als zij in de ogen van haar dochter kijkt, ziet ze weer wat haar vader met haar heeft gedaan,” liet een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten.

De rechtszaak tegen de verachte vader werd donderdag aangehouden omdat hij eerst onderzocht moet worden in het Pieter Baan Centrum. De rechter-commissaris bepaalde tijdens een pro-formazitting dat dit onderzoek noodzakelijk is.

De man is al eerder voor incest veroordeeld. De vader verkrachtte in 1994 en 1995 een andere dochter, die toen ook 12 jaar was. Hiervoor moest 15 maanden de gevangenis in.