Top
  >  Familie   >  Vader krijgt 10 jaar cel voor zwanger maken dochter


De rechtbank in Groningen heeft vandaag een uitspraak gedaan tegen de vader die zijn eigen 11-jarige dochter zwanger maakte. Calix W., de vader van het meisje, krijgt 10 jaar celstraf.

Vorig jaar maart beviel het meisje, dat destijds 11 jaar was, onverwachts van een dochtertje tijdens een schoolexcursie. De rechtbank in Groningen heeft de vader van het meisje veroordeeld tot 10 jaar cel. Deze ‘zware’ straf is opgelegd omdat het slachtoffer heel haar leven herinnerd zou worden aan het misbruik. “Zij zal daar haar hele leven mee geconfronteerd worden, omdat ze altijd de moeder zal zijn van het kind van haar vader,” aldus het OM.

Het slachtoffer is vanaf haar 6de minstens 300 keer misbruikt door haar eigen vader. Ze vond het normaal en dacht dat alle vaders dit deden bij hun kinderen. Toen ze vorig jaar beviel van een baby, zei het meisje niet te weten van wie het afkomstig was. Na onderzoek bleek dat er incest was gepleegd en het slachtoffer bevallen was van haar eigen vader.

Voogdij

Toen de zaak bovenwater kwam, werd het duidelijk dat Calix W. eerder incest heeft gepleegd. Hij was in 1995 namelijk veroordeeld voor het misbruiken van een dochter uit een andere relatie. Omdat er geen onderzoek was gedaan naar zijn verleden, kreeg de vader voogdij over zijn dochter die hij vervolgens jarenlang misbruikt heeft.