Top
  >  Eten & Drinken   >  Vandaag is het Men Make Dinner Day

Men Make Dinner Day
Dames opgelet! Vandaag blijven we allemaal uit de buurt van de keuken. Het is namelijk Men Make Dinner Day.

Elk jaar op de eerste donderdag in november nemen de mannen de leiding in de keuken over omdat het Men Make Dinner Day is. Deze speciale dag is bedoeld voor alle mannen die nooit koken. Voor hen is dit de mogelijkheid om hun kunsten achter het fornuis te laten zien en de vrouw in hun leven eens lekker te verwennen.

Hoe werkt Men Make Dinner Day?

Voor deze dag gelden een aantal regels. De man des huizes beslist wat er vanavond op tafel komt te staan. Hiervoor haalt hij zelf de nodige boodschappen en hij bereidt de maaltijd zonder hulp. Het diner mag niet bestaan uit een kant-en-klaar maaltijd, de restjes van gisteravond of bezorgd worden. Het recept moet minimaal 4 ingrediënten bevatten en bij de bereiding moet naast een vork nog minstens één ander keukengerei gebruikt worden. Daarnaast moet de man ook de tafel dekken, het eten opdienen en na het diner alles opruimen en de vaatwasser inruimen.

Kortom dames, Men Make Dinner Day klinkt echt als een dag die gevierd moet worden. Vergeet je lieve man na het eten ook niet te bedanken voor de lekkere maaltijd. Mocht het eten overigens niet zo smakelijk zijn, maak dan gebruik van ketchup, mayonaise of een andere saus en zeg dat je een late lunch hebt gehad.

Foto: Jaume Escofet