Top
  >  Relatie   >  Verloofd stel vindt elkaar na 70 jaar terug dankzij Facebook

stel vindt elkaar terug door Facebook
Een verloofd stel dat door de Tweede Wereldoorlog uit elkaar werd gerukt, heeft elkaar na 70 jaar weer teruggevonden dankzij Facebook. De 86-jarige Antonia Gottifredi en de 89-jarige Giovanni Molinari gaven elkaar afgelopen weekend hun jawoord.

Antonia en Giovanni, uit het Italiaanse Bellano, waren bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog net verloofd. Giovanni werd naar het front gestuurd, waarna hij in een concentratiekamp belandde. Toen de jongeman terugkwam, was zijn verloofde getrouwd met een andere man. Na een tijd ontmoette ook Giovanni een nieuwe liefde. De voormalige verloofden kregen allebei kinderen en verloren elkaar uit het oog.

Weer verliefd en getrouwd dankzij Facebook

Nadat hun partners zijn overleden zijn Antonia en Giovanni erg eenzaam. Op aanraden van hun kleinkinderen maken ze een profiel aan op Facebook en vinden ze elkaar weer terug. De eerste ontmoeting is na 70 jaar direct een succes. Als ze elkaar zien bloeit hun liefde weer helemaal op.

Het liefdesverhaal van Antonia en Giovanni eindigt heel mooi. Het stel trouwde afgelopen weekend in de kerk van Bellano in het bijzijn van een klein gezelschap. “Het was een ontzettend ontroerende ceremonie,” laat Flavia, de kleindochter van Antonia, weten aan de krant La Repubblica.

Foto: Facebook