Top
  >  Familie   >  Vrouw bevalt 2 keer op 1 dag maar niet van tweeling


In Amerika is een vrouw 2 keer op 1 dag bevallen. Ondanks dat de baby’s dezelfde geboortedag delen zijn ze medisch gezien geen tweeling.

De 33-jarige Julia Grovenburg uit Forth Smith, Arkansas, beviel op 1 dag van 2 baby’s en ondanks dat zijn de kinderen geen tweeling. De moeder werd namelijk 2 keer binnen 2 weken zwanger. Waardoor er sprake is superfoetatie. Wat inhoudt dat 2 embryo’s zich ontwikkelen op verschillende tijden, maar wel op dezelfde dag geboren worden.

Julia en haar 34-jarige man Todd probeerde al 3 jaar om een kindje te krijgen voordat zij in verwachting raakte. Door een onvruchtbaarheidsprobleem wilde dit maar niet lukken. De blijdschap was dan ook overweldigend toen Julia ontdekte dat ze zwanger was. Helaas was de pret maar van korte duur.

Medisch gezien onmogelijk

Doktoren ontdekten dat Julia in verachting was van 2 kinderen die niet op hetzelfde moment verwekt waren. Omdat dit medisch gezien niet mogelijk is brak er een onzekere tijd aan. “Ik was eerst zo ontzettend blij dat ik eindelijk zwanger was. Maar uiteindelijk werd het de meest stressvolle periode uit mijn leven, want zelfs mijn doktoren wisten niet wat me te wachten stond. Het staat in alle boeken dat je niet zwanger kunt worden, als je al zwanger bent, maar op de een of andere manier ben ik na jaren proberen de uitzondering op de regel,” liet Julia aan The Daily Mail weten.

Inmiddels zijn Julia en Todd de trotse ouders van Hudson en Jillian. De baby’s zijn nu ruim een jaar oud en zijn beide gezond. Naast Julia zijn er slechts 10 andere vrouwen waarvan bekend is dat zij zwanger werden terwijl ze al in verwachting waren.