Top
  >  Familie   >  Vrouw verwacht drieling maar bevalt van eeneiige vierling

Vrouw verwacht drieling bevalt eeneiige vierling
Een vrouw uit de Amerikaanse staat Mississippi was verbijsterd toen ze hoorde dat ze in verwachting was van een drieling. De verbazing werd alleen nog groter toen ze beviel van een eeneiige vierling.

Hoewel Kimberly Fugate en haar man Craig geen gezinsuitbreiding planden, ontdekten ze afgelopen november dat ze een drieling verwachtten. Op 8 februari kreeg de 42-jarige vrouw, die al een 10-jarige dochter heeft, weeën en ging ze naar het ziekenhuis. Daar bracht ze 3 dochters ter wereld via een keizersnede, maar vervolgens zei de dokter dat hij nog een paar voetjes zag. Kort daarna werd de 4de baby geboren. De eeneiige vierling, Kenleigh, Kristen, Kayleigh en Kelsey Roxanne, werd 13 weken te vroeg geboren en moet hierdoor 3 maanden in het ziekenhuis blijven.

Fugate vierling
Op de verschillende echo’s die Kimberly Fugate tijdens haar zwangerschap liet maken, waren telkens maar 3 baby’s te zien. Dokter James Bofill, de directeur van de kraamafdeling van de University of Mississippi Medical Center, heeft zoiets in zijn 27-jarige loopbaan nog nooit meegemaakt. “Ik was gegeneerd. Ik vernam het nieuws van één van mijn medewerkster. Ik dacht dat ze me voor de gek hield,” laat hij weten aan The Clarion Ledger.

Kans op eeneiige vierling is 1 op 13 miljoen

De vierde baby is niet het enige wat dit verhaal bijzonder maakt. Dat de 4 meisjes eeneiig zijn, is heel zeldzaam. De kans op een vierling is 1 op 729.000, maar de kans op een eeneiige vierling is 1 op 13 miljoen.

https://www.youtube.com/watch?v=jzIDsS-TtBY