Top
  >  Relatie   >  Vrouwen faken orgasme ook voor zichzelf en niet alleen voor mannen

Vrouwen faken orgasme
Over het vrouwelijke hoogtepunt en het al dan niet veinzen hiervan zijn talloze studies gepubliceerd. Uit een nieuw onderzoek blijkt echter dat vrouwen vaak een orgasme faken voor zichzelf en niet voor een man.

Onderzoekers van de Temple University en Kenyon College hebben uitgezocht waarom vrouwen besluiten om een orgasme te faken. Aan de studie deden 481 heteroseksuele vrouwen, die geen vaste relatie hebben, mee. Op basis van hun antwoorden stelden de wetenschappers vast dat er 4 redenen zijn voor het faken van een orgasme. Het voornaamste motief is om de man geen pijn te doen gevolgd door angst of onzekerheid. De derde reden is om zelf meer opgewonden te raken en als laatste om ervoor te zorgen dat de seks stopt.

De wetenschappers concludeerden dat de motivatie voornamelijk eigen genot is en dat het niet zoveel met de man te maken heeft. Vrouwen die een orgasme faken zijn dan ook niet ontevreden over hun seksleven, maar doen dit vaak voor een positieve beleving. “Voor het eerste hebben we kwantitatief bewijsmateriaal waaruit blijkt dat vrouwen ook doen alsof ze klaarkomen voor een meer zelfzuchtige reden, zoals hun eigen opwinding verhogen. Ik zie deze strategie als één van de vele tools die vrouwen gebruiken om hun seksuele ervaring te verbeteren,” laat onderzoeker Erin Cooper weten.