Top
  >  Relatie   >  Vrouwen knappen af op werkloosheid


Werkeloosheid blijken veel vrouwen erger te vinden dan een slechte adem, gele tanden of witte sokken in sandalen. 3 op de 4 vrouwen vinden werkloosheid namelijk de grootste afknapper.

De Britse datingsite Just Lunch heeft een onderzoek gedaan onder 925 mannen en vrouwen. Hieruit bleek dat driekwart van de vrouwen het meest afknappen op werkloosheid. 33 procent weigert zelfs om een man zonder werk als potentiële partner te beschouwen. Dit meldt de Daily Mail. 43 procent zou eventueel wel daten met een werkloze man, maar dan moet hij wel op zoek zijn naar werk. De reden hiervan, is de ouderwetse taakverdeling tussen mannen en vrouwen die anno 2012 nog steeds een rol speelt binnen relaties. “Dit is één van de gebieden waar de stereotiepe gedachten van vrouwen nog steeds gelden: een man moet de kostwinner zijn,” vertelt Irene LaCota van Just Lunch.

Mannen hebben echter veel minder moeite met werkloze vrouwen. 46 procent van de mannen zou wel met een vrouw willen daten die geen baan heeft. “Het feit dat zoveel single mannen niet geven om de carrière van een potentiële date, toont aan dat zij de baan van een vrouw niet echt belangrijk vinden. Ook zij zien zichzelf dus als de belangrijkste kostwinner,” aldus Irene LaCota.