Top
  >  Relatie   >  Vrouwen vinden baarden niet aantrekkelijk


Eigenlijk winsten we het al lang, maar nu is het dan wetenschappelijk bewezen. Vrouwen vinden mannen met baarden niet aantrekkelijk.

Onderzoekers uit Nieuw-Zeeland en Canada zijn tot de conclusie gekomen dat vrouwen mannen met baarden niet aantrekkelijk vinden. Voor dit onderzoek vroegen zij aan 19 mannen om zich 6 weken lang niet te scheren. Vervolgens werden de mannen met een volle baard en met een gewone en daarna een boze blik gefotografeerd. Hierna schoren de heren zich en werden er opnieuw foto’s gemaakt.

Deze foto’s werden getoond aan meer den 200 vrouwen uit Nieuw-Zeeland en Samoa en zij mochten de mannen op hun uiterlijk beoordelen. Al gauw werd duidelijk dat de meeste dames de voorgeur gaven aan een man met een gladgeschoren gezicht. Maar daarnaast zegt professor Nick Neave, van de Universiteit van Northumbria, tegen de Daily Mail dat vrouwen een man met stoppels wel het aantrekkelijkst vinden.

Ouder en bozer

Daarnaast vroegen de onderzoekers ook een aantal mannen naar hun mening. Zij vonden de heren met baard er over het algemeen ouder en bozer uitzien. Toch is er ook goed nieuws voor deze mannen. Beide seksen gaven hun een hogere sociale status.