Top
  >  Relatie   >  Vrouwen worden achterdochtig van romantische cadeaus


Veel vrouwen dromen ervan om door hun man verrast te worden. Maar op het moment dat hij met een romantisch gebaar op de proppen komt, kunnen we dat niet altijd waarderen. Want het blijkt dat vrouwen achterdochtig worden van romantische cadeaus.

Uit recent onderzoek van een ontbijtgranenfabrikant onder 2.000 mensen is gebleken dat vrouwen achterdochtig worden als zij een romantisch cadeau van hun man krijgen. Zo wordt tweederde van de vrouwen wantrouwig als ze opeens bonbons, bloemen of ontbijt op bed krijgt van hun partner.

Slecht geweten of affaire

Maar vrouwen worden niet alleen achterdochtig van cadeaus, ook een man die plotseling meehelpt in het huishouden vinden we verdacht. Zo denk 15 procent dat haar man haar een cadeau geeft of meehelpt omdat hij een slecht geweten heeft en 20 procent denkt dat hij dit doet omdat hij een affaire heeft. Toch denkt het overgrote deel dat haar partner romantisch wordt als hij iets goed te maken heeft.

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat 70 procent van de vrouwen zou uitzoeken of hun verdenkingen juist zijn. Om dit te doen zou 30 procent zijn telefoon of social media controleren. Daarnaast geeft ook 33 procent aan dat ze hun vermoedens negeren omdat hun man nu liever is en makkelijker om mee te leven.

Mannen waarderen verrassingen

Ondanks dat vrouwen achterdochtig worden van romantische cadeaus vinden mannen het juist leuk als hun partner hen verrast. Bij hun slaat de twijfel pas toe als hun vrouw hen plotsklaps minder aandacht geeft of geheimzinnig doet. Ook maken ze zich zorgen als vrouwen minder met het huishouden bezig zijn en meer aandacht aan hun uiterlijk besteden.