Top
  >  Relatie   >  6 redenen waarom mannen op vrouwen met dikke billen vallen

Billen, achterwerk, bips, kont, derrière, hoe je ze ook wil noemen, mannen zijn er simpelweg dol op. Maar wat is nou eigenlijk de reden dat mannen vallen op vrouwen met grote billen?

Volgens de wetenschappers worden mannen al eeuwen aangetrokken door dames met een goed gevuld achterwerk. Dat komt omdat de aantrekkingskracht tot dit lichaamsdeel bij de heren genetisch zit ingebakken. Evolutie draait niet alleen om overleven, maar ook om je genen te koppelen aan een vitaal iemand die kan zorgen voor nageslacht. Uit dat oogpunt en vanwege de volgende redenen vallen mannen op vrouwen met dikke billen.

 1. Flinke billen zijn gezond

  Uit verschillende studies is gebleken dat vrouwen met een pronte derrière gezonder zijn dan dames met een kleiner achterwerk. Ze hebben minder kans op diabetes of hartproblemen omdat ze vaker een lager cholesterol hebben en hormonen aanmaken die suikers metaboliseren. Daarnaast leven vrouwen met slanke taille, brede heupen en grotere billen ook langer.

 2. Staat voor vruchtbaarheid

  Als een vrouw een smal middel heeft, betekent dat voor het mannenbrein dat ze niet zwanger is. Als ze daarnaast ook nog eens brede heupen heeft, is dat een teken dat ze zonder problemen kinderen kan baren. Kortom, het zandloperfiguur is voor mannen een soort van garantiebewijs dat een vrouw voor gezond nageslacht kan zorgen.

 3. Goed voor de intelligentie

  Dames met een forse bips zijn over het algemeen ook slimmer. Volgens wetenschappers van University of Oxford is dat zo, omdat er voor een voller achterwerk een overschot aan omega-3 vetten nodig is. Deze vetzuren bevorderen de ontwikkeling van de hersenen.

 4. Zorgt voor slimmere kinderen

  Niet alleen zijn vrouwen met volumineus achterste zelf intelligenter, ze krijgen ook slimmere kinderen. Het vet in de billen bevat poly-onverzadigde vetzuren en dat is belangrijk voor de ontwikkeling van de foetus. Een onderzoek toonde aan dat de intelligentie van kinderen stijgt naarmate hun moeders bredere heupen hebben.

 5. Beter in bed

  Mannen kruipen liever tussen de lakens met een vrouw die rondingen heeft. Dat komt omdat dikkere dames beter in bed zouden zijn. Volgens het mannelijk geslacht geven ze meer en zijn ze eerder bereid om nieuwe dingen uit te proberen, denk hierbij aan speeltjes met goede toy reviews.

 6. Gelukkiger en zelfverzekerder

  Tot slot zitten vollere vrouwen beter in hun vel en zijn zelfverzekerder en gelukkiger. Dat komt onder meer door de omega 3-vetzuren die ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van depressies. Deze vrouwen stralen vrolijkheid en positiviteit uit en dat heeft een bepaalde aantrekkingskracht op mannen.

Andere interessante weetjes