Top
  >  Relatie   >  Wat als hij verliefd is op een ander?


Jullie zijn al jaren samen, onafscheidelijk en gelukkig. Jij bent dol op hem, maar dan vertelt hij jou dat hij gevoelens heeft voor een ander. Wat doe je als hij verliefd is, maar niet op jou? Betekent dat het eind van een relatie? Of kunnen jullie hier sterker uitkomen?

Het komt voor in de beste relaties. Verliefdheid is een gevoel wat zomaar kan ontstaan en daar heb je geen controle over. Natuurlijk is het verschrikkelijk voor de partner, maar je kunt er tegen vechten. Ondanks je wereld lijkt in te storten, kun je er voor kiezen om er samen uit te komen. Daarom vind je hier tips voor wat je moet doen als hij verliefd is op een andere vrouw.

Doen

Bedenk of je verder wilt
Als eerst moet je bedenken of je verder met hem wilt. Verlangt hij een klein beetje naar een ander? Of is hij al heel lang verliefd op een andere vrouw? Dit is erg bepalend omdat er 2 soorten verliefdheid bestaan. Hij kan iemand leuk vinden, maar verder niets met zijn gevoelens doen. Indien hij al maandenlang heftig verliefd is op een andere vrouw en toegeeft aan zijn gevoelens, dan is er natuurlijk meer aan de hand.

Praat erover
Je hoeft je niet per se sterk te houden. Je gaat immers door een emotionele periode die niet makkelijk is. Het is belangrijk dat hij weet hoe jij je voelt. Praat er dan ook over en negeer je gevoelens niet.

Bekijk het van andere kant
Hetzelfde had jou natuurlijk kunnen gebeuren. Stel je voor dat jij heftig verliefd zou worden op die knappe, slimme, charmante collega. Zou je dan totaal geen gevoelens meer hebben voor je huidige partner? Of zou je er niets mee doen en vechten voor je eigen relatie?

Bezinning
Als hij verliefd is op een andere vrouw, is er vast iets mis in onze relatie. Dit zullen veel vrouwen denken, maar dit is echter niet het geval. De vlinders zijn al jaren verdwenen en daarom is hij gevoelig voor spanning. Het hoeft niet direct te betekenen dat hij niet meer gelukkig is in jullie relatie. Realiseer je dat hij jullie jarenlange relatie waarschijnlijk niet op het spel zal zetten voor een korte verliefdheid.

Tijd voor elkaar
Onderneem leuke dingen samen, neem de tijd voor elkaar en leef niet langs elkaar heen. Hij zal inzien wat hij nu heeft en hoe waardevol jullie relatie is. Let er wel op dat dit niet alleen van jouw kant komt. Hij moet jou immers terug winnen!

Niet doen

Verwijten
Als hij open is over zijn gevoelens, liegt hij in ieder geval niet tegen je. Dit is een goed teken, want hij wil er aan werken. Je kunt natuurlijk verdrietig zijn, maar haal geen hele scenario’s in je hoofd. Omdat hij verliefd is op een ander, hoeft het niet te betekenen dat hij eraan toegeeft.

Jaloers
Als hij niks met zijn gevoelens doet en voor jou kiest, moet jij proberen je jaloezie opzij te zetten. Realiseer je dat hij ervoor wil vechten omdat hij van je houdt. En dat is toch veel meer waard dan verliefdheid?

Gevoelens opkroppen
Je bent bang dat je hem kwijt raakt, maar schuif jezelf hiervoor niet opzij. Hij heeft jou gekwetst, je bent onzeker en angstig. Krop je gevoelens niet op en praat erover met je partner, vriendinnen en familie.

Doordrammen
Probeer niet steeds te vragen hoe ze eruit ziet, of hij nog verliefd op haar is en waarom hij haar leuk vindt. Het is logisch dat deze gedachtes door je hoofd spoken en je kunt het best ter tafel brengen, maar blijf er niet over doordrammen. Ondanks het heel normaal is dat je dit geneigd bent, zal het alleen maar tegen je werken.