Top
  >  Relatie   >  Wat moet je doen als minnares?


Het is niet makkelijk om een affaire met een getrouwde man te hebben. Het is natuurlijk verschrikkelijk voor de getrouwde vrouw in kwestie, maar het is ook lastig om de minnares te zijn. Hoe kan je hiermee omgaan en wat moet je doen als minnares?

Veel getrouwde mannen belanden na een paar jaar in een sleur. Zij houden van hun eigen vrouw, maar gaan voor genot op zoek naar vrouwelijk schoon buiten de deur. Ben jij de minnares van een getrouwde man? Dan zit je in een lastige situatie wat je dagelijkse leven behoorlijk kan beïnvloeden. Hoe moet je hiermee omgaan? Je wilt je geen relatie stukmaken, maar je wilt ook niet voor altijd vastzitten in een affaire. In dit artikel lees je wat je moet doen met jouw positie als minnares. Confronteer jezelf met de waarheid Het is lastig om de waarheid onder ogen te zien. Je wilt het liefst dat hij voor jou kiest, maar is hij dat ook van plan? De meeste mannen die hun vrouw bedriegen willen van meerdere walletjes eten en maken zelf geen definitieve keuze. Realiseer je dat de kans groot is dat hij zijn vrouw niet aan de kant schuift voor jou.

Geen toekomst

Je moet beseffen dat je geen toekomst hebt met de getrouwde man. Zegt hij dat je speciaal bent, hij oud met jou wil worden en dat hij binnenkort een punt achter zijn huwelijk gaat zetten? Realiseer je dan dat hij nog steeds alles deelt met zijn vrouw en niet met jou. De kans dat je een tussendoortje bent is groter dan dat hij een toekomst met jou wil opbouwen. Bedenk ook dat de man niet betrouwbaar is en weinig respect heeft voor zijn partner. Als hij er toch voor kiest om met jou verder te gaan, doet hij misschien precies hetzelfde binnen jullie relatie.

In het geheim

Waarschijnlijk wil de man dat je alles geheim houdt. Alleen bellen tijdens kantooruren, altijd op vreemde plekken afspreken en er vooral met niemand over praten. Hij is waarschijnlijk bang dat zijn vrienden of familie erachter komen. Weet jij zeker dat je een geheime relatie wil waarin je alles stiekem moet doen?

Praat erover

Schaam je niet en zoek steun bij jouw familie en vrienden. Het is lastig om over de situatie te praten, maar zij kunnen je waarschijnlijk goed adviseren. Wat ook kan helpen is praten met een therapeut. Misschien heb je helemaal niet per ongeluk een getrouwde man aan de haak geslagen. Het kan zo zijn dat je onbewust een man zoekt waar je geen toekomst mee kan opbouwen. Is het je vaker overkomen? Dan heb je misschien bindingsangst. Het kan daarom geen kwaad om met een professional over jouw relatieproblemen te praten. Dit kan veel verheldering opleveren.

Je bent medeplichtig

Het is een lastige situatie waarin jullie beide schuldig zijn. Hij bedriegt zijn vrouw en jij wordt hierin meegetrokken. Realiseer je dat de man zijn trouwbelofte verbreekt en zijn vrouw, en eventueel ook zijn kinderen, zwaar teleurstelt. Wil jij dit echt op je geweten hebben?

Stel je onafhankelijk op

Steek vooral niet al je vrije tijd in de man. Stel je onafhankelijk op en zorg ervoor dat je ook kan leven zonder hem. Ontwikkel interesses die niets met hem te maken hebben. Zoek een leuke hobby, ga op een sport of volg een interessante cursus. Zorg dat hij niet heel je leven beïnvloedt. De kans is groot dat je ooit weer zonder hem verder moet en dan kan je maar beter goed voorbereid zijn.

Beëindig de affaire

Je moet alles stiekem doen, mag het aan niemand vertellen, je hebt geen toekomst met elkaar, hij staat alleen voor jou klaar als het hem uitkomt en je maakt misschien een goed huwelijk stuk. Zijn de voordelen echt groter dan de nadelen? Overweeg het dus om er een punt achter te zetten. Kies voor jezelf!