Top
  >  Lifestyle   >  Wat is de meerwaarde van het dragen van een speciaal sportshirt?

Het dragen van sportshirts met compressie heeft zeker meerwaarde! Je kunt een sportshirt met compressie ook goed dragen als onder shirt bij het sporten of onder je normale kleding. In het kort uitgelegd zorgt de compressie ervoor dat er meer zuurstofrijk bloed naar je spieren gaat en dit zorgt voor een betere prestatie, meer kracht en minder (spier)pijn. Ook is het bevorderlijk voor je uithoudingsvermogen.

Compressie

Het is belangrijk de juiste maat te kiezen bij het dragen van een sportcompressieshirt. Omdat deze met de compressie goed moet aansluiten bij de borst, buik, armen en rug. Als het shirt goed aansluit gaat dit namelijk ook spiertrillingen tegen en dit zorgt voor beperkte of geen schade aan de spieren bij plotselinge impact door bijvoorbeeld hardlopen. Hierdoor zorgt het dragen van dit shirt preventief tegen blessures!

De meeste sport compressieshirts zijn ook van een speciale materialen mix gemaakt. Het gebruik van diverse materialen zorgt ervoor dat je het niet te warm hebt tijdens het sporten, maar dat je ook niet te snel afkoelt. Transpiratievocht wordt snel afgevoerd zodat je shirt zo lang mogelijk fris blijft aanvoelen. Nog geavanceerde shirts hebben bijvoorbeeld gaasdelen of een ingewerkte stippenstructuur, waardoor je zelfs bij extreem hoge inspanning droog en fris blijft.

Je hebt ook sportcompressieshirts met extra oog voor ergonomie. Naast dat de pasvorm ergonomisch is vormgegeven zitten er in het shirt ook actieve activeer punten. Dit zorgt ervoor dat je een rechte houding aanneemt, wat weer ook weer helpt blessures als rugpijn tegen te gaan. De meeste sportshirts hebben ook extra innovaties waar je op kunt letten.

Sport je bijvoorbeeld veel ‘s avonds of in de vroege ochtend dan kun je het beste kiezen voor een compressie sport shirt met reflecterende delen waardoor je goed zichtbaar bent op straat.

Sport je juist veel overdag? Kijk dan voor sport shirt met een goede geïntegreerde UV bescherming. Zo bescherm je je huid en verkleurt je shirt ook niet. En kun je ervoor kiezen om zelfs bij hogere temperaturen wel een shirt te dragen met lange mouwen omdat deze je huid beschermt en ook goed je temperatuur en vochthuishouding reguleert. Je kunt voor verschillende sportshirts met compressie en met verschillende eigenschappen bijvoorbeeld terecht op Olifit.nl. Je ziet hier de verschillende eigenschappen op een rij en je kunt desgewenst ook deskundig advies inwinnen.