Top
  >  Familie   >  Wat niemand je vertelt over het hebben van een baby

Hebben van een baby
Eindelijk is het zover, na 9 maanden is jouw kleine wonder geboren. Dat is natuurlijk geweldig, maar er zijn ook een aantal dingen die niemand je heeft verteld over het hebben van een baby.

Vanaf het moment dat je ontdekt dat je zwanger bent, leef je op een roze of blauwe wolk. Natuurlijk kan een zwangerschap lastig zijn, maar je leven verandert pas echt als je baby eenmaal in je armen ligt. Dat piepkleine wezentje van jou en je partner is namelijk zo perfect. Toch kleven er aan deze perfectie ook een aantal dingen, zoals een poepobsessie en paranoïde gedrag. Hieronder vind je dan ook een lijst over wat niemand je vertelde over het krijgen van een baby.

 1. Je krijgt de drang om continu foto’s van je baby te maken en deze te delen op Facebook.
 2. In slaap vallen om 22.00 uur op zaterdagavond en opstaan om 06.00 uur op zondagochtend is nog nooit zo glamorous geweest.
 3. Je vergelijkt je baby contant met andere kinderen en denkt dat die van jou de beste baby ooit is.
 4. Omdat jouw baby je na wil doen, wordt je gedwongen om smartphones en andere dure elektronica af te geven. Je kunt dan ook alleen maar hopen dat het apparaat het overleeft.
 5. Je schranst je maaltijden naar binnen alsof het een eetwedstrijd is.
 6. Om je baby aan het lachen te maken, maak je geluiden waarvan je niet wist dat het mogelijk was en sommigen kunnen onfatsoenlijk zijn.
 7. Niemand kan je echt voorbereiden op wat er gaat gebeuren met je lichaam. Striae, aambeien, muffin top!
 8. Je zult meer dan ooit van je man gaan houden. Vooral als dagelijkse dingen opeens een heldendaad worden.
 9. Je komt tot de conclusie dat het minstens 5 uur duurt voordat je thuis een film hebt gekeken.
 10. Het maakt niet uit hoe kindveilig je het huis maakt, je baby zal altijd iets vinden dat niet babyproof is.
 11. Jouw borsten zijn niet langer meer van je partner of van jou.
 12. Je bent zo bezorgd over wat je kind eet, hoeveel en wanneer dat je vergeet te eten. Het kan dan ook zo zijn dat je voor de koelkast staat, met je baby in je ene arm en met de andere hand blind iets te eten pakt en dit zonder na te denken in je mond stopt.
 13. Je leert dat symptomen van slaapgebrek sterk lijken op ernstige psychiatrische stoornis.
 14. Hoewel je eerst van gouwe ouwe hield, betrap je jezelf nu op het neuriën of zingen van kinderliedjes terwijl je speelgoed opruimt.
 15. Je zult je in verlegenheid gebracht voelen. Dit kan zijn door het schoonmaken van poep, een krijsend kind in het openbaar waar geen land mee te bezeilen is of omdat jij degene bent die iedereen in de weg loopt met die enorme kinderwagen.
 16. Je wordt hartstikke paranoïde. Elk stukje speelgoed, deken of iets anders is een potentiële bedreiging voor je baby’s welzijn.
 17. Het is heel moeilijk om over iets anders dan baby’s te praten. Als het je op de één of andere manier lukt om samen met je man uit te gaan en je spreekt af om het onderwerp te vermijden, word je waarschijnlijk beloond met een paar lastige stiltes.
 18. Je beseft hoeveel je op je eigen ouders begint te lijken en je gaat ze meer waarderen.
 19. Je nieuwe interesse in poep zal je beangstigen. Wanneer, kleur, hoeveel, consistentie? Je kunt over niets anders dan poep praten.
 20. Soms ligt je baby in het zicht als je seks hebt en dat terwijl de kleine niet slaapt. Dat betekent inderdaad dat hij of zij jou kan zien en je in de gaten houdt.
 21. Je realiseert je dat je nog nooit zo’n diepe liefde hebt gevoeld dan tot nu toe.