Top
  >  Relatie   >  Wat vrouwen willen in een relatie

Wat vrouwen willen in relatie
Op een bepaald punt in je leven begint bijna elke vrouw te dromen van haar prins op het witte paard. Maar wat zijn eigenlijk de dingen die vrouwen willen in een relatie?

Sigmund Freud vroeg zich ooit af: “Wat willen vrouwen in een relatie?” Hoewel hij heel beroemd was, is Freud nooit in staat geweest om deze vraag te beantwoorden. Toch zijn de dingen die vrouwen willen in een relatie niet zo ingewikkeld. Zo zijn we onder meer op zoek naar een betrouwbare man die ons respecteert.

Respect

Eén van de belangrijkste dingen die vrouwen willen in een relatie is respect. Ondanks dat we fulltime werken doen we meestal nog het meeste werk in huis. We willen dan ook graag gerespecteerd worden voor al het werk dat we doen. Want als een vrouw niet het idee heeft dat zij gerespecteerd wordt, zal ze haar partner ook niet snel respecteren.

Romantiek

Natuurlijk speelt romantiek een belangrijke rol in een relatie. Hoewel sommige vrouwen zeggen dat ze hiervoor niet warmlopen, vinden de meeste het toch heel leuk om verrast te worden. Er zijn immers maar weinig vrouwen die niet graag de woorden ‘ik houd van je’ horen of een romantisch avondje uit afslaan.

Seks

Ondanks dat er meestal gedacht wordt dat mannen de enigen zijn die seks willen, vinden vrouwen dit ook belangrijk in een relatie. Wij willen eigenlijk net zo graag seks, maar zijn hierover een stuk minder uitgesproken. Dit komt omdat we ons eerst op ons gemak willen voelen voordat we hiertoe overgaan.

Betrouwbaarheid

Vroeger had de vrouw de taak om voor het vuur en de kinderen te zorgen, terwijl de man ging jagen. Om haar familie te beschermen wilde ze dat haar man ’s nachts thuis was. Inmiddels gaat dat niet meer op, maar onze emotionele waarden zijn niet veranderd. We willen nog altijd kunnen bouwen op onze partner en als we hem niet kunnen vertrouwen, zorgt dit ervoor dat we ons niet veilig voelen.

Communicatie

Communicatie is voor veel relaties één van de grootste struikelblokken. Dit kan variëren van gebrek aan communicatie tot miscommunicatie. Het is dan ook niet vreemd dat vrouwen goede communicatie willen in de vorm van een man die luistert, maar ook zijn gevoel deelt en op een normale manier zegt wat hij denkt. Want dit maakt een relatie meestal alleen maar beter en sterker.

Spontaniteit

Vrouwen houden ervan als een man spontaan is. We vinden het immers heerlijk als een man bereid is alles voor ons te laten vallen en dit houdt een relatie ook goed en spannend. Uiteraard verwachten we niet elke maand een weekend Parijs of een ring met een diamant. Een bos bloemen of een doosje chocolade laat ons hart ook al sneller kloppen.

Gelijkwaardigheid

In een relatie zijn wij ook op zoek naar gelijkwaardigheid. Vrouwen willen een partner zijn en geen moeder van een groot kind. We willen iemand die naar ons luistert, die naast ons staat in moeilijke tijden en onze successen met ons viert. Kortom, een man die je waardeert, ziet wat je allemaal doet en je helpt bij het realiseren van je doelen.

Humor

Naast een partner die ons serieus neemt, vinden we humor in een relatie ook belangrijk. In een goede relatie moet dan ook plaats zijn voor plezier. Want als je geen plezier met je man kunt hebben en altijd op je tenen moet lopen, dan is hij waarschijnlijk niet jouw ideale partner.

Tijd

Hoewel we gedrevenheid aantrekkelijk vinden in een man, willen we ook dat hij tijd voor ons vrijmaakt. Als hij altijd alleen maar oog heeft voor zijn hobby’s, werk of vrienden, dan breekt dit jou op een gegeven moment op. We willen immers iemand die naast de leuke momenten ook een arm om ons heen slaat als we verdrietig zijn.

Hulpvaardigheid

Ondanks dat heel veel vrouwen regelmatig aangegeven geen hulp nodig te hebben, vinden we het stiekem toch heel fijn als onze man ons helpt. Wij zijn immers geneigd om meer taken aan te nemen dan we soms aankunnen. We vinden het dan ook heerlijk als een man hulpvaardig is en ook eens de was doet, schoonmaakt of de boodschappen haalt.