Top
  >  Relatie   >  Weetjes over de penis

Weetjes penis
Hoewel bijna elke vrouw wel meerdere penissen heeft gezien, is er nog altijd genoeg te ontdekken over het mannelijke lid. Om je hierbij te helpen vind je hieronder verschillende weetjes over de penis.

Je hebt een aantal bedpartners gehad en je denkt ondertussen wel alles te weten over de penis. Toch zou je nog weleens voor een verrassing kunnen komen te staan. Want wist je bijvoorbeeld ook dat je dagelijks indirect in contact komt met 15 piemels? Dit en nog 7 andere weetjes over de penis worden hieronder uit de doeken gedaan.

Penismaten

Penissen zijn er in allerlei maten, vormen en soorten. Zo is de grootste penis ooit gemeten maarliefst 34 centimeter lang en de kortste ooit 1,5 centimeter. Een slappe piemel is gemiddeld 8 centimeter lang en een stijve 13 centimeter.

In Nederland heeft de gemiddelde stijve penis een lengte van 15,9 centimeter. Verder hebben mannen in Ecuador gemiddelde de langste jongeheer. Ben je benieuwd naar de andere landen? Kijk dan hier voor alle penismaten per land.

Groeier of bloeier?

De woorden groeier of bloeier heb je misschien al weleens gehoord. Als een man een groeier heeft, dan is zijn lid in slappe toestand niet heel groot. Als de penis een erectie krijgt, wordt deze een stuk groter. Een bloeier is van zichzelf al vrij groot, maar groeit niet veel als deze stijf wordt. Kortom, een penis kan vol verrassingen zitten!

Klaarkomen is noodzakelijk

Om zijn lid in vorm te houden moet een man regelmatig een erectie krijgen, volgens professor Tobias Kohler van Southern Illinois University School of Medicine. Mannen krijgen dan ook gemiddeld 11 erecties per dag. Dit kan gebeuren als zij een mooie vrouw zien, maar ook onbewust als zij bijvoorbeeld een nachtmerrie hebben over zombies. Zonder regelmatige erecties, kan het weefsel van de penis minder elastisch worden en krimpen, waardoor deze 1 à 2 centimeter korter wordt.

Aantal ejaculaties

Een man ejaculeert gemiddeld 7.200 keer in zijn leven en ongeveer 2.000 keer daarvan komt door masturberen. Al dat klaarkomen is goed voor 53 liter sperma, wat per theelepel ongeveer 5 calorieën bevat. Tijdens de ejaculatie heeft het sperma een snelheid van 45 kilometer per uur.

Vibrators voor mannen

Vibrators zijn niet alleen voor vrouwen. Ze werken ook op de penis. De trillingen zijn zelfs zo effectief dat mannen met ruggenmergletsel met behulp van een medische vibrator kunnen ejaculeren. Maar een medische vibrator is niet per se nodig om een orgasme op te wekken. Hoewel vibrators kunnen helpen bij ejaculatieproblemen, hoef je het niet uitsluitend te gebruiken bij een medische aandoening. Je kunt het natuurlijk ook gewoon voor je plezier doen.

Besneden penissen

Volgens het World Health Organization is wereldwijd ongeveer 30 procent van de mannen van 15 jaar en ouder besneden. Vrijwel alle Joodse, Amerikaanse en Islamitische mannen hebben een besneden lid en zijn samen dan ook goed voor bijna 70 procent van alle besneden mannen wereldwijd.

Hoewel een besnijdenis vaak wordt gedaan vanwege religie zijn er ook medische redenen om het te doen. Daarnaast blijkt ook uit sommige onderzoeken dat het voordelen kan hebben voor de gezondheid. Zo zouden besneden mannen minder kans hebben om seksueel overdraagbare ziekten door te geven en minder snel peniskanker ontwikkelen.

Pijpen in andere talen

De meeste mannen vinden het heerlijk om oraal verwend te worden. In het Nederlands noemen we dit pijpen, maar in sommige talen heet het anders. Italië en Frankrijk noemen het net als ons pijpen en gebruiken de woorden pompare en piper. De Engelsen hebben het over to blow en de Duitsers blasen, wat blazen betekend. In Spanje gaan ze voor zuigen en sabbelen en heet het dan ook chupar.

15 penissen per dag

Hoewel er op dit moment misschien wel helemaal geen man in jouw leven is, kom je dagelijks toch in aanraking met heel wat piemels. Je handen komen per dag namelijk indirect in contact met ongeveer 15 penissen Dit gebeurt onder meer door handen schudden, deurkrukken, allerlei knopjes en wc-brillen.