Top
  >  Familie   >  Win baby in IVF loterij


Ooit een kind krijgen is iets wat veel mensen graag willen. Toch is dit niet voor iedereen weggelegd en daarom is er nu een IVF loterij waarin je een baby kunt winnen.

Vanaf 30 juni kunnen mensen in het Verenigd Koninkrijk een baby winnen in de IVF loterij. Deelnemers maken kans op een IVF-behandeling van ongeveer 28.000 euro. Naast jonge koppels kunnen ook alleenstaande, oudere mensen en homoseksuelen meedoen aan de loterij.

De winnaar van de loterij wordt door een chauffeur naar een gerenommeerde kliniek gebracht waar de IVF-behandeling plaatsvindt. Daarnaast krijgt de winnaar ook een mobiele telefoon om zo de behandelend artsen altijd te kunnen bereiken.

Spermadonatie of surrogaatmoeder

Als een standaard IVF-behandeling niet aanslaat kan de winnaar kiezen voor een eiceldonatie, voortplantingschirurgie of een surrogaatmoeder. Een eiceldonatie wordt ook voorgesteld als de vrouw boven de 45 jaar is. Want in Engeland staat het leeftijdslimiet voor IVF-behandeling op 45 jaar. Mocht de winnaar alleenstaand zijn, dan wordt er gebruik gemaakt van spermadonatie, donorembryo’s of een surrogaatmoeder.

De loten voor de IVF loterij kosten ongeveer 22 euro. De winst van de loterij wordt gedoneerd aan To Hatch. Dit is een goed doel dat kinderloze stellen en koppels die problemen hebben met in verwachting raken steunt. De loterij vindt 1 keer per maand plaats, mocht het een groot succes worden dan wil de organisatie eenmaal per 2 weken een winnaar trekken.