Top
  >  Familie   >  Xbox bestaat 10 jaar


Deze week was ik aanwezig bij het persevenement van Xbox ter gelegenheid van hun 10-jarige bestaan. Hier heb ik allerlei spellen mogen uitproberen en heeft Xbox laten zien met welke projecten ze bezig zijn voor de toekomst.

Tijdens dit persevenement heb ik gespeeld met Kinect. Dankzij Kinect heb je geen controller meer nodig tijdens het spelen van spelletjes. Het apparaatje herkent 22 punten in je lichaam door middel van warmte, kleur en beweging en je bestuurt de Xbox door te bewegen. Soms is alleen iets aanwijzen al genoeg en af en toe ga je springend en dansend door een spel heen.

Rush


Bij het spel Rush ben je een figuur uit een Pixar film. Je bent je bijvoorbeeld Remy de rat uit Ratatouille. De bedoeling is dat je het riool uit komt en in het spel kun je lopen rennen, zwemmen en springen. Overal moet je een andere beweging bij maken. Verder kun je ook kiezen om een rol te spelen in Up, Cars, The Incredibles of Toystory.

Rush is vanaf 23 maart te koop voor €49,99.

Happy Action Theater


Het spel Happy Action Theater is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar. Het kind ziet zichzelf op het televisiescherm. In het spel zitten 18 levels van 2 minuten, die je kind eigenlijk niet kan winnen of verliezen. Er is bijvoorbeeld een level waar kinderen ballonnen kapot kunnen trappen of een waar er opeens overal duiven door je huiskamer vliegen.

Happy Action Theater is te koop voor 800 Microsoft Points, want neerkomt op €11,95.

KinectEDucation

Momenteel is Xbox bezig met een project dat kinectEDucation heet. Het is de bedoeling dat je bij deze manier van spelen veel leert. Je kinderen kunnen van alles leren, van gitaar spelen tot hoe het menselijk lichaam in elkaar zit.

https://www.youtube.com/watch?v=c6jZjpvIio4

Het leuke aan Kinect vind ik dat je kan bewegen en spelen tegelijk. Daarnaast is het ook leuk dat je met meerdere mensen tegelijk kunt spelen.