Top
  >  Familie   >  Ziekenhuis verwisselt baby’s


Baby’s die verwisseld worden, zoiets lijkt alleen in een film te gebeuren. Toch zijn onlangs ook 2 baby’s in een ziekenhuis in Australië verwisseld.

Het St John of God-hospitaal, in Geelong in Australië, heeft vorige week 2 baby’s met elkaar verwisseld en aan de verkeerde moeder mee naar huis gegeven. De moeders en de pasgeboren baby’s zouden het ziekenhuis om half 6 ’s ochtends hebben verlaten en om 3 uur zou een familielid het ziekenhuis op de hoogte hebben gebracht van de verwisseling. De baby’s, die zo’n 8,5 uur niet bij hun eigen moeder waren, hebben ook borstvoeding van de andere vrouw gehad.

Geen controle

Volgens het ziekenhuis is de verwisseling te wijten aan een menselijke fout. Uit onderzoek bleek dat het personeel de identificatiebandjes van de kindjes niet had gecontroleerd met het bandjes van de moeders.

Het ziekenhuis heeft na de fout hun verontschuldigingen aangeboden en voor de familie speciale opvang geregeld. Ook lieten zij weten dat de borstvoeding die gegeven is door de andere vrouw nauwelijks gevolgen heeft voor de baby’s. Hun weerstand zou hierdoor zelfs beter worden.