Top
  >  Relatie   >  Zo behoud je een goede relatie


Een relatie hebben is heel leuk, maar is soms lastig om te onderhouden. Want hoe zorg je er nou voor dat je, net zoals in de sprookjes, voor altijd en eeuwig gelukkig bij elkaar blijft?

Voor altijd eeuwig gelukkig bij elkaar blijven is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Er gaat veel tijd in een relatie zitten als je deze wilt laten slagen. Daarom heb ik een aantal tips voor je die je kunnen helpen bij het behouden van een goede relatie.

Houd van jezelf
Je kunt niet van een ander houden als je niet van jezelf houdt. Een relatie draait ook om zelfvertrouwen en sterk in je schoenen staan. Zet alle twijfels die je hebt over jezelf opzij!

Is hij de ware?
Twijfels over of hij de ware voor je is, heeft iedereen wel eens. Als je wilt dat je relatie slaagt, moet je er voor de volle 100% voor gaan.

Luister naar elkaar
Communicatie is de sleutel tot succes. Vertel altijd aan je partner hoe je je voelt of vraag hem waarom hij soms zo negatief uit de hoek kan komen. Zodra jullie weten wat er speelt in elkaars hoofd, kun je elkaar leren begrijpen.

Leer zijn wereld kennen
Wat is zijn favoriete band en welke sport beoefent hij graag? Om een betere band met elkaar te krijgen is het belangrijk dat je weet wat er in zijn wereld speelt.

Interesse
Soms komt het wel eens voor dat jullie wat minder interesse hebben in elkaar vanwege andere bezigheden. Dit kan voorkomen, maar probeer altijd ergens tijd te maken voor elkaar. Betrek hem bij je belangrijke beslissingen.

Blijf positief
Blijf altijd terug denken aan de eerste keer dat jullie elkaar leerde kennen of jullie trouwdag. Samen herinneringen ophalen kan het gedoofde vuurtje weer helemaal doen oplaaien.