Top
  >  Relatie   >  Zo houd je jouw relatie romantisch


Hoe spannend jullie relatie in het begin ook was, na een tijdje spatten de vonken er niet meer vanaf. Jullie zijn gewend geraakt aan elkaar en de romantiek is soms ver te zoeken.

Als je een tijdje samen bent verwijdt meestal die enorme verliefdheid en gaat dit over naar houden van. Hierdoor kan de hartstocht tussen jullie wat bekoelen. Die vurige kus die jullie elkaar altijd voor het slapen gaan gaven is overgegaan in een vluchtig kusje of in een slaap lekker.

Wanneer jij en je partner eenmaal helemaal aan elkaar gewend zijn, laat je jezelf steeds meer gaan en probeer je jouw slecht gewoontes niet meer te verdoezelen. Natuurlijk is het fijn dat je op je gemak voelt bij je partner, maar sommige dingen kun je beter achterwege laten!

Om te zorgen dat jouw relatie romantisch blijft, heb ik een aantal (grappige) do’s and don’t samengesteld om je hierbij te helpen.

Avondje voor zijn tweetjes
Ook als jullie al jaren getrouwd zijn en een aantal kinderen door het huis hebben rondwandelen, is het belangrijk dat jullie tijd voor elkaar vrij maken. Plan eens per week een avondje voor jullie twee. Jullie kunnen op zo’n avond bijvoorbeeld gezellig samen koken, naar het theater gaan of de plek bezoeken waar jullie elkaar hebben leren kennen.

Blijf jezelf verzorgen
Als jij en je partner al langer samenzijn heeft hij je ook weleens niet op je voordeligst gezien. Natuurlijk mag je best weleens een makkelijke dag nemen, maar houd wel in de gaten dat je niet elke dag in je joggingbroek zit als hij thuis komt. Zorg er voor dat je er goed en verzorgd uitziet en als je bijvoorbeeld weet dat hij gek is op die rode jurk, trek die dan aan als je een leuke avond wilt hebben.

Blijf praten
Veel koppels groeien uit elkaar omdat ze elkaar niet meer begrijpen. Vaak komt dit omdat ze gestopt zijn met naar elkaar te communiceren. Probeer net als vroeger jullie dromen met elkaar te delen, maar ook kleine dagelijkse dingetjes zijn van belang. Sluit elkaar niet buiten, ook niet als je een rotdag hebt gehad, maar praat dan juist met elkaar.

Absoluut niet doen
Iedereen heeft slechte gewoontes, maar zo af en toe kan het geen kwaad om die voor je partner een beetje te verdoezelen. Zeker niet als je de romantiek in jullie relatie terug wilt brengen. Zo is het voor je partner bijvoorbeeld niet erg verleidelijk als jij op je nagels zit te bijten of in bed het eelt van je voeten zit af te pulken. Ook als je last hebt van het bruine bonen effect is het beter dat je eventjes alleen bent.

Maar één van de belangrijkste oorzaken voor het verdwijnen van de romantiek uit de relatie is als één van jullie altijd zit te zeuren. Natuurlijk mag je weleens een beetje klagen, maar een vrouw die dag in dag uit zeurt, is absoluut funest voor de relatie.