Top
  >  Familie   >  8 zwangerschapssymptomen
o


Heb je het vermoeden dat je in verwachting bent, maar weet je het niet zeker? Als je last hebt van de volgende typische zwangerschapssymptomen dan is de kans vrij groot.

Meestal nog voor het uitblijven van je menstruatie verraad je lichaam al dat je zwanger bent. Je krijgt dan te maken met zogenaamde zwangerschapssymptomen, zoals stemmingswisselingen en toenemende eetlust. Als je last hebt van één of meer van de onderstaande zwangerschapssymptomen, dan is dan kans aanwezig dat je in verwachting bent. Maar om hier helemaal zeker van te zijn is het verstandig om een zwangerschapstest te doen.

1. Je borsten zijn gevoelig
Eén van de eerste signalen waaruit je kunt afleiden dat je misschien zwanger bent is de gevoeligheid van je borsten. Tijdens een zwangerschap kunnen je borsten namelijk gevoeliger zijn dan normaal.

2. Je bent moe
Als je normaal vol energie zit en nu steeds plotseling zonder inspanning uitgeput bent, dan kan dat beteken dat je in verwachting bent.

3. Je verlangt naar eten
Zwangere vrouwen verlangen naar de vreemdste dingen. Zo kun je opeens zin krijgen in pindakaas, augurken of rookworst en dat terwijl je dit soort dingen normaal niet eet. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je de hele dag hoger hebt, ook al heb je gewoon gegeten.

4. Je voelt je misselijk
Als je ‘s ochtends wakker wordt en je voelt je niet lekker en je moet vervolgens overgegeven. Dan kan het zijn dat je buikgriep hebt, maar het kan ook zo zijn dat je last hebt van ochtendmisselijkheid. Deze misselijkheid is heel gebruikelijk tijdens een zwangerschap en kan naast ‘s ochtends ook ’s avonds of ’s middags voorkomen.

5. Je voelt je opgeblazen
Waarom past je favoriete jeans niet meer goed en waarom lijkt het alsof dat wijdvallende T-shirt opeens aan je buik kleeft, terwijl dat eerst niet zo was? Als je kleren niet meer goed passen of als je zelf het idee hebt dat lichaam opgeblazen is en dat allemaal zonder een voor de hand liggende reden, dan is het heel goed mogelijk dat je zwanger bent.

6. Je voelt je anders
Veel zwangere vrouwen voelen zich anders. Ze voelen zich niet helemaal zichzelf of hebben zelfs last van stemmingswisselingen. Dus als jij op van het ene op het andere moment van heel blij naar heel verdrietig gaat, dan weet je dus wat dat kan beteken.

7. Je slaat je menstruatie over
Wanneer je last hebt van een lichte menstruatie of deze zelfs overslaat, dan kan dit een aantal dingen betekenen. Het kan zijn dat je gestrest bent of niet goed hebt gegeten, maar het is ook mogelijk dat je in verwachting bent.

8. Je huid ziet er geweldig uit
Naast een aantal lastige kwaaltjes brengt een zwangerschap ook fijne symptomen met zich mee. Zo hebben de meeste zwangere vrouwen een geweldige gezichtshuid, waarop de roodheid heeft plaats gemaakt voor fantastisch stralende gloed.