Top
  >  Relatie   >  Hoe ga je om met een nieuwe relatie?


De wereld lijkt nieuw, je voelt je gelukkig, de emotionele stress in je leven is even niet meer belangrijk en dat komt allemaal door je nieuwe relatie. Natuurlijk wil je hier dan ook zoveel mogelijk van kunnen genieten en omdat te realiseren vind je hier een aantal tips voor het omgaan met je nieuwe partner.

Aan het begin van een nieuwe relatie zal niet alles vanzelf gaan. De kans is dan ook groot dat ook jij moeilijkheden tegenkomt. Je hebt allebei een eigen karakter en elkaar leren kennen hoort er nou eenmaal bij. Daarom is het best interessant om te weten hoe je nou eigenlijk omgaat met een nieuwe relatie. Want waar moet je in deze situatie nou precies opletten?

Wees jezelf

Laat tijdens een nieuwe relatie altijd je eigen gezicht zien en speel geen rol. Je kunt namelijk geen perfecte partner spelen als je dat in werkelijkheid niet bent. Probeer gewoon jezelf te zijn ook al is dat soms best moeilijk. De sterkste relaties worden nou eenmaal gebouwd op wederzijds respect. Je kunt de rest van je leven toch niet de rol blijven spelen die je aan jezelf hebt opgelegd.

Accepteer elkaar

Probeer te accepteren dat je partner bepaalde dingen leuk vindt en andere weer niet. Wees niet teleurgesteld als hij je hobby niet deelt, of als jij niks begrijpt van zijn interesse in voetbal. Geef ook niet te snel je mening over de voorkeuren van je partner. Het is nogal een gebrek aan respect wanneer jij duidelijk maakt dat het trappen van een balletje voor kleuters is. Jij wil toch ook niet horen dat het lakken van je nagels een achterlijk werkje is?

Gun ruimte

Iedereen heeft zijn eigen ruimte en tijd nodig, dus gun elkaar ook die privacy. Er zijn momenten dat iemand alleen wil zijn en dat heeft vaak niets te maken met jou. Door de privé ruimte van een ander niet te respecteren ontneem je iemand zijn persoonlijke omgeving. Hier kan een partner zwaar geïrriteerd door worden, dit is ook het geval bij het zomaar achterlaten van jouw persoonlijke spullen. Leg daarom niet een haardroger op het nachtkastje van je nieuwe liefde, vraag dit maar eerst aan hem.

Eerlijkheid

Wees eerlijk tegenover je nieuwe partner, houd geen dingen voor hem weg omdat je bang bent tegen te vallen. Als je later in de relatie tegenvalt is dat veel erger dan aan het begin, bovendien moet je elkaar wel vertrouwen. Wanneer jij dat niet kunt, dan zal je partner dat ook niet doen. Natuurlijk ben je ook nieuwsgierig naar iemands leven en wil je alles weten. Probeer dit alleen niet als een kruisverhoor aan te pakken, een gematigde manier zorgt voor een soepel gesprek. Er zijn in de toekomst genoeg momenten om bepaalde vragen te stellen, misschien begint je partner hier zelf nog wel over.

Vermijd de ex

Niemand zit natuurlijk te wachten op een ex-partner die jullie geluk in de weg gaat staan. Het is onvermijdelijk wanneer er kinderen in het spel zijn, maar anders kun je hem het beste vermijden. Denk aan hoe jij je zou voelen als de situatie omgekeerd was en je nieuwe vriend een ex heeft die zich steeds met jullie bemoeid. Dit zorgt vaak voor veel drama en dat kun je absoluut niet gebruiken tijdens een nieuwe relatie.