Top
  >  Relatie   >  Een jongere man zorgt voor vroegere dood


Langzaam maar zeker krijgen vrouwen steeds vaker een jongere man. Je zou denken dat deze jonge hond je door zijn energie langer in leven houdt, maar het tegendeel is waar. Cougars overlijden namelijk op jongere leeftijd, dan vrouwen die een man van hun eigen leeftijd hebben.

Vrouwen die een vriend hebben van 7 tot 9 jaar jonger, hebben maar liefst 20 procent meer kans om eerder te overlijden dan vrouwen die hun leven delen met een man die even oud is. Het is zelfs zo dat wanneer de man 15 jaar jonger is, het risico eerder te sterven op loopt tot 30 procent. Deze resultaten komen uit een onderzoek van het Duitse Max Planck instituut, zij doen onderzoek naar de trouw- en sterftecijfers.

Het is voor de onderzoekers niet helemaal duidelijk waarom vrouwen met een jongere man eerder overlijden. Waarschijnlijk komt het, omdat jonge mannen niet willen zorgen voor hun steeds ouder wordende vrouw. In tegenstelling tot de vrouwen, blijven mannen met een jong bloempje juist langer leven.

Uit het onderzoek blijkt dat mannen met een vrouw van 7 tot 9 jaar jonger, juist 7 procent langer zullen leven dan mannen die een vrouw van hun eigen leeftijd aan de haak hebben geslagen. Hoe jonger de vrouw, hoe langer de man leeft. Mannen hebben voordeel van een jonge vrouw, omdat vrouwen vaak wel bereid zijn om hun oudere man te verzorgen.