Top
  >  Familie   >  Spermabank maakt lookalike baby mogelijk

Wil je een baby die lijkt op Tom cruise, George Clooney of Leonardo Dicaprio? Dat kan, een spermabank in de VS biedt sperma aan van mannen die lijken op beroemdheden.

Een Californische spermabank biedt toekomstige ouders de kans op een baby die een miniversie is van hun favoriet zanger of acteur. De spermabank heeft namelijk een database bestaande uit honderden lookalikes van celebs, waaruit stellen met een zeer specifieke kinderwens kunnen kiezen.

“Ouders kunnen in onze databank zoeken naar een donor die lijkt op Ben Affleck of Ben Stiller,” aldus Scott Brown woordvoerder van de spermabank. Brown geeft toe dat het selecteren van spermadonors op basis van hun gelijkenissen met sterren geen exacte wetenschap is. Op dit moment wordt de selectie van de spermadonoren gedaan door een jury. Op basis van foto’s wordt er overlegd op welke persoon de donor het meeste lijkt.

Brown is zelf erg te spreken over het lookalike sperma. “Bij wet is het verplicht dat donoren anoniem blijven. We willen ervoor zorgen dat moeders en vaders zich kunnen voorstellen hoe de baby er uitziet door hem te vergelijken met een bekend persoon. Zo krijgen de ouders toch enig idee wat voor zaad ze in handen hebben.”