Top
  >  Lifestyle   >  Versier je eigen opbergpotje met oude figuurtjes!

Wanneer je houdt van figuurtjes verzamelen of simpelweg fan bent van een tekenfiguur of serie, dan kun je deze figuurtjes hergebruiken. Ook figuurtjes uit verrassingseieren kun je hergebruiken door het op deksels te lijmen en te gebruiken als opbergpotje. In dit artikel zullen we je hierbij helpen door aan te geven wat je nodig hebt en geven we je een aantal tips. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

WAT HEB JE NODIG?

Voordat je gaat beginnen met het maken van jouw persoonlijke opbergpotje is het belangrijk dat je alles klaar hebt liggen en goed voorbereid bent. Je hebt dan ook een aantal spullen nodig om tot het beste resultaat te komen. 

  1. Figuurtjes

Ten eerste heb je natuurlijk de figuurtjes nodig. Dit kunnen verschillende figuurtjes zijn en welke voor jou persoonlijk veel waarde hebben. Denk hierbij aan figuurtjes uit verrassingseieren of andere figuurtjes die je vroeger misschien wel verzamelde en je een mooi plekje wilt geven. 

  1. Opbergpotjes

Daarnaast heb je ook nog een opbergpotje nodig. Deze kun je natuurlijk aanschaffen in verschillende soorten en maten, maar je kunt er ook voor kiezen om te kijken of je nog een leuk potje in huis hebt liggen. 

  1. Geschikte secondelijm

Secondelijm kan hierbij natuurlijk niet ontbreken. Je wilt immers dat je figuurtje goed vast zit op de deksel van het potje en dat het er niet zomaar afvalt. Het is daarom belangrijk om voor de juiste secondelijm te kiezen. Het materiaal van de deksel en het figuurtje is hiervoor erg belangrijk. De meeste figuurtjes zijn van plastic gemaakt, waardoor je het beste een secondelijm voor plastic kunt gebruiken. 

  1. Verf/knutselspullen

Als laatste is het ook leuk om je opbergpotje te versieren of te verven. Op deze manier past het helemaal bij jouw stijl en kun je het een leuk plekje in huis geven. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het potje juist helemaal in thema van je figuurtje te verven en bijvoorbeeld met lichtjes te versieren. Het is dan een echte eyecatcher in je woon- of slaapkamer!

Kies voor passende kleuren tijdens het versieren van het opbergpotje 

Veel stylisten maken gebruik van de gouden regel om kleuren herhaald terug te laten komen in het interieur. Door maximaal twee accentkleuren in je inrichting terug te laten komen, zorg je voor rust en eenheid. Door het opbergpotje in dezelfde kleur te verven als de kleuren van je eigen interieur, zorg je meteen voor een sereen totaalplaatje. Wil je je interieur wat veranderen? Dan kan je met je potje ook wat nieuwe kleuren toevoegen. Doormiddel van kleine aanpassingen kun je namelijk al je inrichting een make-over geven! Het combineren van kleuren is echter niet altijd makkelijk. Daarom kan het slim zijn te onderzoeken welke kleuren goed bij elkaar passen.

Zet het door jou gemaakte opbergpotje op een leuke plek in huis neer

Nadat je het opbergpotje hebt gemaakt, wil je hem natuurlijk ook gebruiken! Zo kan je het bijvoorbeeld op een leuk plekje in huis zetten. Met verschillende leuke accessoires in huis kun je namelijk een fijne sfeer creëren. Zet het potje bijvoorbeeld neer op de vensterbank, maak wat ruimte vrij op een dressoir of til de sfeer van de kinderkamer meteen naar een hoger niveau. Daarnaast kun je het potje bijvoorbeeld ook gebruiken als spaarpot of om je huissleutels een vaste plek te geven.

Kortom, wanneer je nog wat figuurtjes in de kast hebt liggen, kun je deze ook een mooi plekje geven om zo in je huis een fijne sfeer te creëren. En je hebt ook meteen wat leuks waar je iets in kunt bewaren!