Top
  >  Relatie   >  Wat is een toyboy en welke BN’ers hebben een toyboy (gehad)?

Je bent zo oud zoals jij je voelt. En dat leeftijd slechts een getal is, is voor sommige vrouwen (en mannen) ook in relaties een gegeven. Het stereotype beeld van een vrouw die het op een oude fiets wil leren, kennen we vaak als golddiggers en het verhaal van de vader die er vandoor gaat met de nanny is al helemaal een cliché maar ook andersom is het leeftijdsverschil steeds vaker een sterke voorkeur. We hebben het dan over de toyboy. De relatie tussen een veel oudere vrouw (of man) met een jongere vriend: de toyboy. 

Father or bought her. We spotten vrijwel dagelijks de oude mannetjes met veel jongere vrouwen. Bas Smit maakte hier zelfs een Instagram sport van. Hoewel het beeld van de grijze en gerimpelde vent met een jonge blonde stoot er soms walgelijk uit kan zien en deze meisjes vaak bestempeld worden als golddiggers, lijkt dit plaatje enigszins geaccepteerd te zijn. En als de man er uit ziet als George Clooney dan begrijpen we het eigenlijk allemaal wel en zal er heus sprake zijn van echte liefde. 

Naast de groep vrouwen die graag met een oudere vent het leven deelt, bestaan er vrouwen die hun leven (en het bed) graag met een veel jongere, levensluchtige en knappe vent delen. We noemen deze vrouwen ‘cougars’. Overigens zijn er naast heteroseksuele relaties ook homoseksuele relaties waarbij de man er graag met een toyboy vandoor gaat. Onno Hoes bijvoorbeeld.

Hoewel André Hazes (27) inmiddels zijn nieuwste soulmate in de jonge Sarah van Soelen (25) gevonden lijkt te hebben, is André misschien toch wel Nederlands bekendste beeld van een (ex) toyboy. De zanger had eerder relaties met de oudere moeder van zijn zoon Monique Westenberg (43) en een korte relatie met Bridget Maasland (46). Officieel kunnen we André overigens niet volledig in het hokje toyboy plaatsen: het leeftijdsverschil moet namelijk twintig jaar zijn. Aangezien André in januari 27 is geworden en Bridget in november 47 wordt, rekenen wij André als een toyboy. 

Hoewel we genoeg bekende Nederlanders kunnen opnoemen die een relatie hebben met een (veel) jongere man is Patricia Paaij toch degene met de meeste toyboys op haar naam. Patricia, inmiddels 71 jaar oud, had relaties met de 34 jaar jongere Nicky van Dam en Adam Curry. Adam Curry was overigens officieel geen toyboy want ook hier geen leeftijdsverschil van 20 jaar. Dat maakt la Paaij overigens ruimschoots goed met het huwelijk tussen haar en Robbert Rinfelaar. De twee schelen maar liefst 39 jaar. 

Ook Heleen van Royen (55) wist met Bart Meeldijk (34) een toyboy aan de haak te slaan. Een toyboy is er niet alleen voor de oneindig goede seks en een wild en bruisend leven. Dat bewijst Anouk die een nummer schreef voor haar (net niet officiële toyboy) Dominique. 

Om een echte toyboy te zijn moeten jij en je liefje dus aardig wat jaren schelen en dat is best zeldzaam maar als je het rijtje hieronder ziet dan is zo’n relatie met leeftijdsverschil toch helemaal niet zo ongewoon? En zeg nou eerlijk, de meeste koppels (plus hun kinderen) zijn toch een plaatje. 

Bettina Holwerda (42) en Jim Bakkum (33) – Leeftijdsverschil: 9 jaar 

Katja Schuurman (45) en Freek van Noortwijk (31) – Leeftijdsverschil: 14 jaar

Anouk (46) en Dominique Schemmekes (26) – Leeftijdsverschil: 19 jaar

Linda de Mol (56) en Jeroen Rietbergen (50) – Leeftijdsverschil: 6 jaar

Tanja Jess (54) en Charly Luske (42) – Leeftijdsverschil: 12 jaar