Top
  >  Relatie   >  Wat mannen zeggen als je hen betrapt op vreemdgaan

Wat mannen zeggen als je hen betrapt op vreemdgaan
Als het aankomt op affaires en overspel, lijkt het alsof mannen altijd wel een woordje klaar hebben. Zo zijn er een paar algemene dingen te noemen die mannen vaak zeggen als je hen betrapt op vreemdgaan.

Wanneer je erachter komt dat jouw partner overspel heeft gepleegd, is de kans groot dat hij aan komt zetten met een heleboel excuusjes om het goed te praten. In de meeste gevallen bestaan deze excuusjes uit een heleboel leugens en soms een paar wanhopige liefdesverklaringen. Om je een idee te geven van wat een man nou precies zou kunnen gaan zeggen in zo’n situatie, staan hieronder een aantal voorbeelden.

Ik wilde je geen pijn doen

Het kan best kloppen dat je partner niet vreemd is gegaan, met de intentie om jou pijn te doen. Daarentegen was hij zo druk met het plegen van overspel om zijn eigen zelfzuchtige redenen, dat hij niet eens nadacht over het feit dat hij jou daarmee enorm zou kwetsen. Kortom, dit excuus maakt eigenlijk niets goed en probeer er daarom vooral niet in te trappen.

Zij betekent niets voor mij

Iets anders wat mannen vaak zeggen wanneer je hen betrapt op overspel, is dat die andere vrouw niets voor hen betekent. In de meeste gevallen is dit een leugen, want in de loop der tijd zal hij vast wel gevoelens voor hebben ontwikkeld. Wat hij hiermee eigenlijk probeert te zeggen, is dat hij deze vrouw nooit over jou zou verkiezen. Ofwel, het is fijn dat ik haar in mijn leven heb, maar als het erop aankomt kies ik voor jou.

Het was niet mijn bedoeling

Hij zegt dat het niet zijn bedoeling was om vreemd te gaan, maar toch deed hij het. Daar komt nog bij dat hij regelmatig belde, om te zeggen dat hij tot laat moest werken of onverwachts een zakendiner had. Hieruit blijkt dat hij duidelijk wist waar hij mee bezig was en hoewel het misschien niet zijn intentie was om jullie relatie te verpesten, heeft hij dat op deze manier waarschijnlijk wel gedaan.

Ik houd van je

Met deze liefdesverklaring hoopt hij je te doen vergeten hoeveel hij jou heeft gekwetst en hoe respectloos hij zich eigenlijk tegenover jou heeft gedragen. Het kan best zijn de woorden ‘ik houd van je en wil met jou verder’ je een gevoel van voldoening zullen geven, want het wekt immers de indruk dat hij jou leuker vindt dan die andere vrouw. Toch moet je bij jezelf bedenken, dat hij waarschijnlijk hetzelfde tegen haar heeft gezegd. Daarom kun je ook dit het beste met een korreltje zout nemen.

Ik wil je niet kwijtraken

In een laatste wanhopige poging om jullie relatie te redden, zou je partner kunnen zeggen dat hij je niet kwijt wilt raken. Dit kan best zo zijn en hij zal vast niet zijn vreemdgegaan zodat jij een einde zou maken aan de relatie, maar dat had hij zich natuurlijk veel eerder moeten bedenken. Net als bij de andere excuses, is het daarom aan jou om te beslissen in hoeverre je dit wilt geloven. Mocht je er voor kiezen om toch verder te gaan met jullie relatie, dan vind je hier een aantal tips die je daarbij kunnen helpen.