Top
  >  Familie   >  5 ideeën voor een dagje weg met kinderen


De zomer is de perfecte tijd om een dagje met de kinderen weg te gaan. Daarom zette Vrouwblog een aantal ideeën voor een dagje weg met kinderen op een rij.

De zomervakantie is de perfecte periode voor een echte familiedag. De kinderen hoeven immers niet de volgende dag naar school, dus als het wat later wordt of als ze de volgende dag moe zijn is dat helemaal geen probleem. Trommel daarom iedereen bij elkaar voor een gezellig uitstapje. Hieronder vind je een vijftal ideeën voor een dagje weg met kinderen.

1. Het strand
Schijnt de zon? Ga dan lekker met je kinderen naar het strand. Zelfs als het weer niet warm genoeg is om te zwemmen, kunnen jullie je op het strand ook vermaken met het bouwen van zandkastelen en het graven van kuilen.

2. Dagje pretpark
Kinderen zijn dol op pretparken en een bezoekje aan zo’n park zal je kind dan ook niet snel vergeten. In Nederland en in de landen om ons heel vind je veel verschillende pretparken, hierdoor is er bijna altijd wel een geschikt park te vinden.

3. Fietsen en picknicken
Plan een leuk fietsroute en neem een picknickmand mee. Kies onderweg een mooi plekje uit om samen lekker te picknicken en te genieten van de natuur.

4. Naar het zwembad
Als het een echt mooie zomers dag is, dan is het heerlijk om met de kinderen naar een buitenzwembad te gaan. Want op een tropische dag, is er eenmaal niets fijner dan het nemen van een verfrissende duik in het water.

5. De dierentuin
Bijna niets is zo fascinerend voor kinderen als dieren. Een bezoekje aan de dierentuin zal ze dan ook zeker veel plezier doen, maar daarnaast is het ook nog eens heel educatief. Want in de dierentuin leren ze misschien wel dieren kennen die zij nog nooit eerder gezien hebben.