Top
  >  Eten & Drinken   >  5-jarige jongen eerst verslaafd aan roken en nu aan junkfood

5 jarige jongen verslaafd aan roken junkfood
Hoewel Aldi Rizal pas 5 jaar oud is, is het jongetje al verschillende keren verslaafd geweest. Als 2-jarigen was hij verslaafd aan roken en nu kan hij niet van junkfood afblijven.

In 2010 zorgde de toen 2 jaar oude Aldi Rizal uit Sumatra voor veel ophef. Het Indonesische jongetje was verslaafd aan roken. Hij rookte ongeveer 40 sigaretten per dag en als hij die niet kreeg werd hij boos en voelde hij zich niet lekker. Van zijn vader kreeg Aldi toen hij 18 maanden oud was zijn eerste sigaret, waarna hij verslaafd raakte.

Aldi Rizal roken
Inmiddels is Aldi Rizal 5 jaar oud en door middel van therapie, die gebaseerd was op spelen, afgekickt. Door hem te laten spelen met speelgoed werd zijn aandacht afgeleid van sigaretten. Helaas ontwikkelde de kleuter wel een nieuwe verslaving. Na zijn behandeling riep hij steeds om nieuw speelgoed en nu doet hij hetzelfde met eten. Door zijn junkfoodverslaving weegt Aldi het dubbele van wat een kind op zijn leeftijd moet wegen.

Op dieet

Omdat de ouders van het jongetje doorhadden dat het wederom de verkeerde kant opging, is Aldi op dieet gezet. Hij mag nog alleen groeten en fruit eten, meldt The Sun. “Hij eet heel veel. Met zo veel mensen in huis is er altijd wel iemand die hem eten geeft, waardoor het lastig is om hem te laten stoppen met eten,” laat zijn moeder weten.