Top
  >  Familie   >  51-jarige moeder geeft kind van 5 nog de borst

moeder geeft kind 5 borst
Hoewel borstvoeding goed is voor baby’s, kun je natuurlijk ook overdrijven. Zo geeft een 51-jarige moeder haar 5 jaar oude kind nog altijd de borst.

Als buikdanseres Maha Al Musa met haar dochter door de straten van New South Wales in Australië loopt, kijken mensen regelmatig verrast op. De 51-jarige moeder geeft haar kind nog de borst. Maar het is niet de leeftijd van Maha die de wenkbrauwen doet fronsen, maar haar 5 jaar oude dochter. Als het meisje om melk vraagt, doet haar moeder altijd direct haar top omhoog, ongeacht waar ze op dat moment zijn.

Borstvoeding tot haar 10de

Maha Al Musa is voorlopig niet van plan om te stoppen met borstvoeding, meldt de Daily Mail. Ze zegt dat ze haar dochter de borst blijft geven totdat het meisje 10 jaar is, als ze het dan nog wil. “Ik geloof er in dat moedermelk goed is voor het immuunsysteem. Mijn dochter is bijna nooit ziek. Bovendien is ze veel rustiger en meer ontspannen dan andere kinderen van haar leeftijd,” laat Maha weten.

De moeder van Maha Al Musa gaf haar dochter tot haar 6de de borst. Maha heeft ook nog 2 andere kinderen Kailash van 16 en Tariq van 13. Bij hun is ze gestopt met borstvoeding toen de kinderen 2 jaar oud waren.