Top
  >  Familie   >  85-jarige vrouw vervolgd voor dood gehandicapte dochter


Het Openbaar Ministerie gaat een 85-jarige vrouw vervolgen die ervan verdacht wordt haar dochter te hebben gedood. De bejaarde vrouw zou in februari 2010 haar verstandelijk gehandicapte dochter om het leven hebben gebracht.

Na een melding trof de politie op 10 februari 2010 het levenloze lichaam van de dochter aan in de woning van de 85-jarige vrouw, dit meldt AT5. Een aantal dagen later werd de bejaarde vrouw aangehouden, omdat zij betrokken zou zijn bij de dood van haar 47-jarige verstandelijk gehandicapte dochter.

Hoewel de bejaarde vrouw heeft bekend, schortte de rechtbank op 5 maart 2010 de voorlopige hechtenis van de vrouw op en ook is het voor de behandeling van de rechtszaak niet nodig haar opnieuw aan te houden, zegt het OM.

Bij deze vreselijke gebeurtenis is de 85-jarige vrouw zelf ook gewond geraakt na een zelfmoordpoging. De vrouw zorgde al 47 jaar alleen voor haar verstandelijk gehandicapte dochter. Het zou kunnen dat het haar teveel is geworden, maar het motief is nog niet duidelijk. AT5 meldt ook dat het familiedrama zo ernstig is, het OM heeft besloten de zaak voor te leggen aan de rechter.

Foto via AT5.