Top
  >  Algemeen   >  Bestuurslid GroenLinks veroordeeld voor kindermisbruik


Cees van D. een bestuurslid van GroenLinks, is veroordeeld voor kindermisbruik. De man heeft een gevangenisstraf van 9 maanden gekregen.

Een bestuurslid van GroenLinks in Haarlem is door de Rechtbank veroordeeld voor kindermisbruik. De 56-jarige Cees van D. heeft afgelopen april en mei tijdens zijn werk als pedagoog een 13-jarige jongen verkracht en aangerand onder een drukpuntmassage. Na de derde behandeling vertelde de jongen zijn moeder over het seksueel misbruik.

Van D. werd afgelopen juli door GroenLinks op non-actief gezet nadat zij een e-mail had ontvangen van de moeder van het slachtoffer. De man had zichzelf in juni ziek gemeld bij een bestuurvergadering van GroenLinks Haarlem. Volgens eigen zeggen kampte hij met een burn-out.

Straf

Tijdens de rechtszaak gaf Cees van D. toe dat hij de jongen seksueel heeft misbruikt. Hij verklaarde dat hij volledige in de ban was van het slachtoffer. De rechtbank verwijt hem dat hij de behandeling van de jongen heeft misbruikt om in zijn eigen lustgevoelens te voorzien. Daarom werd hem een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk, opgelegd, mag hij 5 jaar niet met minderjarigen werken en daarnaast moet hij een psychologische behandeling ondergaan.