Top
  >  Familie   >  3 tips voor een dagje uit met kinderen


Heb je zin in een gezellig dagje uit met de kinderen, maar wil je eens wat anders dan de dierentuin of het pretpark? Dan vind je hier 3 tips voor een dagje uit met kinderen.

Iets leuks doen met de kinderen en er wat van leren? Bezoek dan eens een museum of ga voor een leerzaam wetenschappelijk uitje. Dat kan op verschillende plaatsen in Nederland. Hieronder staan 3 tips voor een leuk en leerzaam dagje uit met kinderen.

Nemo

In het Amsterdamse Science Center Nemo zijn vijf verdiepingen vol waar je wetenschappelijke experimenten uit kunt voeren. Kinderen leren technologische en wetenschappelijke dingen door ze zelf uit te voeren. Zo kunnen ze hun eigen schaduw op de muur projecteren, waardoor ze leren hoe schaduw en licht werkt. Ook kunnen kinderen met de grote bellenblaasset in het midden van een enorme zeepbel staan. Door allerlei activiteiten uit te voeren ontdekken kinderen hoe energie, techniek en de wetenschap werken. Het groene Nemo gebouw is te vinden vlakbij het Centraal Station van Amsterdam. Het is een opvallend gebouw, omdat het de vorm heeft van een groot schip en gebouwd is op de IJ-tunnel.

Madurodam

In Madurodam in Den Haag wandel je in een korte tijd door heel Nederland heen. Alle belangrijke gebouwen zijn op klein formaat te zien, alles is 25 keer zo klein gebouwd als in het echt. Schiphol, de Efteling, kastelen, de Utrechtse Oudegracht, hotels en zelfs de veerboot naar Texel kun je in het klein bewonderen. Voor degenen die vooral geïnteresseerd zijn in architectuur is er een speciale route langs alle mooie architectuurgebouwen van Nederland. Ook de waterratten kunnen hun hart ophalen, want er is een wandeling langs alle Nederlandse waterbouwkundige projecten.

Naturalis

In Leiden kun je een leerzaam bezoekje brengen aan Naturalis. Dit uitje is zowel interessant voor ouders als voor kinderen, omdat je veel dingen te zien krijgt die je wellicht nog nooit gezien hebt. In Naturalis gaat het, zoals de naam al zegt, om de natuur. Plantensoorten vanuit de hele wereld, fossielen en dieren die niet zoveel voorkomen kun je hier bewonderen.