Top
  >  Algemeen   >  Dorp aangevallen door agressieve spinnen


Onlangs werd een Indiaas dorp aangevallen door een plaag van zweer agressieve spinnen. Het is de nachtmerrie van elke vrouw en het klinkt als een slechte horrorfilm, maar in het dropje Sadiya was het de realiteit. Er zijn zelfs 2 mensen overleden aan de spinnenbeten.

De Times of India meldde dat de spinnen verschenen na een religieus festival. De zwerm rende op iedereen af, klampte zich vast en beten de mensen. Er brak een grote paniek uit op het festivalterrein en veel mensen waren opgenomen in het ziekenhuis. Een paar dagen later overleed 1 man aan de spinnenbeten. Na het festival heeft de plaag vaker mensen aangevallen. Tientallen personen hebben zich afgelopen tijd gemeld bij het ziekenhuis met spinnenbeten. Onlangs is ook weer 1 jongetje overleden na de aanval van een spin.

Het is onbekend om wat voor spinnen het gaat en biologen staan voor een groot raadsel. De beesten lijken op vogelspinnen, maar deze leven niet in dit deel van India. Het is ook nog eens een uitermate agressief soort. Er wordt gespeculeerd over een nieuw ras of een spin die familie is van de tarantula, aname atra of funnelweb.