Top
  >  Mode & Beauty   >  Honingmasker maken tegen rimpels


Niet alleen crèmes kunnen helpen bij een verouderde huid, maar ook gezichtmaskers. Dit hoeft hellemaal niet duur te zijn, want je maakt zelf heel eenvoudig een honingmasker tegen rimpels!

Honing is heel goed voor je huid en het helpt tegen rimpels. Het is ook vochtherstellend, ontsmettend, verzachtend, huidherstellend, zuiverend, verstevigend en er zitten antioxidanten in. Dit zijn vitamine die goed zijn voor je huid. Het leuke is dat een honingmasker helemaal niet duur hoeft te zijn, je kunt het gewoon zelf maken met huis, tuin en keuken producten.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel glycerine
  • 1 eiwit
  • Bloem

Honingmasker maken

Eigenlijk kun je alle soorten honing gebruiken, maar het beste voor een masker is biologische vloeibare honing. Als je een harde honing hebt kun je hem het beste een half minuutje in de magnetron doen, zodat het makkelijker smeerbaar wordt. Pas op dat het niet te heet word, want je wilt natuurlijk niet je gezicht verbranden.

Meng de honing, glycerine en het eiwit door elkaar met een garde. Voeg nu steeds een klein beetje bloem toe tot dat het masker een dikke pasta wordt. Smeer een dikke laag op je huid en laat dit 10 minuten intrekken. Spoel het van je gezicht af met lauw water. Gebruik het honingmasker niet te vaker dan 1 keer per week, anders raakt je huid uitgeput en krijg je juist rimpels.