Top
  >  Familie   >  Kerstactiviteiten voor de hele familie


Tijdens kerst heb je vaak de hele familie bij elkaar. Naast dat het gezellig en leuk is om bij te kletsen kun je ook met zijn alle iets ondernemen. Daarom vind je hier 5 kerstactiviteiten voor de hele familie.

Kerst is het moment om je familie weer te zien. Als je alle 2 de kerstdagen doorbrengt met je familie is het wel zo leuk om iets met zijn allen te doen. Naast dat dit leuk is zorgt dit ook voor een gevoel van samenhorigheid. De onderstaande kerstactiviteiten zijn zowel voor jong als oud leuk.

Koken

Een echte kerstactiviteit om met de familie te doen is koken. Laat alle familieleden samen of alleen een gerecht bereiden. Op deze manier is er genoeg eten gedurende de kerstdagen zonder dat er elke keer 1 iemand voor verantwoordelijk is. Naast een diner kan er ook een ontbijt, brunch of high tea gemaakt worden.

De kinderen die te jong zijn om te koken kunnen de tafel dekken en mooi versieren. Ook kunnen ze kersttekeningen maken of andere knutselwerkjes in het thema van kerst. Decoreer het huis met het knutselwerk van de kinderen.

Spelletjes

Speel met heel de familie een spelletje. Ik raad je aan om dan een gezelschapspel te spelen wat je in teams kunt doen, op deze manier is er een leuk wedstrijdelement. Geschikte spelletjes zijn bijvoorbeeld Triviant, Party & Co of een uitbeeldspelletje zoals Hints.

Een ander leuk spelletjesalternatief voor kerst is het maken van een puzzel. Koop een hele grote puzzel en maak deze met heel de familie. Wanneer het af is plak je alles op een stuk karton en mogen alle familieleden hun namen en het jaartal op de achterkant schrijven. Misschien is er nog wel een handige oom of opa die een lijst kan maken voor de puzzel. Op deze manier houd je met de hele familie aan elke kerst een zelfgemaakt schilderij over.

Plakboek

Vraag of elk gezinslid een aantal foto’s of andere dingen mee wilt nemen wat te maken heeft met jullie familie. Koop een dik plakboek en laat iedereen tijdens de Kerst iets in dit boek plakken, tekenen of schrijven. Aan het eind van de kerstdagen heb je een boek vol met familieherinneringen.

Kerstfilms

Na het kerstdiner is er niets fijner dan met heel de familie op de bank ploffen en een leuke kerstfilm in de dvd-speler te doen. Er zijn genoeg films geschikt voor de hele familie, een aanrader is Love Actually. Daarnaast zijn er ook op tv genoeg films of programma’s in het kerstthema te zien.

Reisje

Zijn jullie een erg hechte familie, dan is het ook een idee om eens met de hele groep op vakantie te gaan. Dit hoeft dan niet meteen een volle week, een aantal dagen kan ook leuk zijn. Ga met iedereen skiën of huur een groot huis af om daar met de hele familie de kerstdagen door te brengen.