Top
  >  Familie   >  Kindertrouwjurk te koop op Marktplaats!


Een vriendin van mij deed gisteravond een schokkende ontdekking. Terwijl zij Marktplaats zat af te struinen, stuitte ze op een kindertrouwjurk!

Binnenkort gaat één van mij vriendinnen trouwen en omdat zij het onzin vindt om een gloednieuwe trouwjurk te kopen, was ze via Marktplaats op zoek naar een jurk. Scrollend over de pagina’s kwam ze een advertentie tegen waarvan haar mond wijd open viel.

Onder het kopje Handgemaakte trouwjurk stond namelijk het volgende: Ik verkoop de mooie zijde trouwjurk van mijn dochtertje. Het jurkje is maat 146. Inclusief sluier met pareltjes en witte lakschoenen (schoenmaat 33). Slechts 1 keer gedragen op haar huwelijksdag. Graag bieden en mailen via marktplaats.

Ietwat verbluft mailde ze mij de advertentie door, met de vraag of ze het nou goed las. “Staat daar nou echt maat 146 en schoenmaat 33? Dat is toch de maat die kinderen van 11 jaar dragen?” Hoewel ik het een hele vreemde advertentie vind, kon ik haar vragen alleen met ja beantwoorden. Hierna voelde ik werkelijk de rillingen over mijn rug lopen. Want kindhuwelijken is toch iets wat niet in Nederland voorkomt?

Update:
Marktplaats heeft de advertentie inmiddels verwijderd.