Top
  >  Mode & Beauty   >  Maak je eigen haarmasker
o


Het is niet meer nodig om de dure haarmaskers te kopen die zorgen voor gevoede en zachte lokken, want het maken van een haarmasker met ingrediënten die je in je keuken hebt liggen is net zo makkelijk.

Het voordeel van een zelfgemaakt haarmasker is dat er geen chemicaliën in zitten, omdat je alleen maar natuurlijke ingrediënten gebruikt. Hierdoor word je haar niet beschadigd, maar juist gezonder en mooier. Het volgende recept voor een haarmasker is uitermate geschikt voor droog en beschadigd haar, maar kan ook gebruikt worden als je je lokken een oppepbeurt wilt geven.

Ingrediënten haarmasker
• 1 rijpe banaan
• 1 ei
• 5 eetlepels olijfolie
• 3 eetlepels honing
• 3 eetlepels melk

Om te beginnen aan het haarmasker, prak je eerst de banaan tot moes. Hieraan voeg je het ei, de olijfolie, honing en melk toe, deze mix je goed door elkaar heen totdat er één mengsel is ontstaan. Dan is het masker klaar en kun je het op je haar aanbrengen. Laat het haarmasker minimaal 15 minuten zitten, maar niet langer dan een half uur. Hierna kun je het mengsel uit je haar spoelen met warm water en vervolgens was je je haren met een milde shampoo.

Let op
Het haarmasker bestaat uit natuurlijke ingrediënten, maar is daarmee niet voor iedereen geschikt. Als je een gevoelige hoofdhuid hebt, ga dan voorzichtig te werk. Als je last hebt van allergieën, vermijd dan de ingrediënten waar je allergisch voor bent. Krijg je tijdens het aanbrengen van het haarmasker een branderig stekend gevoel, spoel het dan onmiddellijk uit met warm water.