Top
  >  Algemeen   >  Machinist heeft rood sein genegeerd


Voorlopig onderzoek wijst erop dat het treinongeluk, van afgelopen zaterdag in Amsterdam, waarschijnlijk is veroorzaakt doordat de machiniste het rode sein heeft genegeerd. Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu, heeft dit aan de Tweede Kamer geschreven.

De machinist van de stoptrein heeft waarschijnlijk het rode sein genegeerd en is daardoor tegen de sprinter opgebotst. De Volkskrant schreef eerder vandaag dat de machinist, na het ongeval, zei dat ze bang was dat ze het rode sein had gemist. Verschillende media zeggen dat de laagstaande zon de aanleiding was voor het missen van het rode sein. Nader onderzoek zal uitwijzen of de machiniste werkelijk door rood heeft gereden.

De intercity en stoptrein zijn tussen Amsterdam Centraal en Sloterdijk frontaal tegen elkaar opgebotst. De stoptrein, die het ongeluk heeft veroorzaakt, vertrok zaterdagavond van Amsterdam naar Uitgeest. Bij de frontale botsing  zijn 100 tot 125 mensen gewond geraakt. 42 mensen daarvan zijn ernstig gewond. Het ongeluk heeft het leven gekost van een 68-jarige vrouw.

Foto via Google Maps