Top
  >  Mode & Beauty   >  10 manieren om cellulitis te bestrijden


Als er iets is waar we een hekel aan hebben, dan is het wel cellulitis. Maar helaas komt het bij heel veel vrouwen voor, daarom vind je hier 10 manieren om cellulitis te bestrijden.

Normaal gesproken zijn kuiltjes een aantrekkelijk iets, ten minste als ze in je wangen zitten. Maar de kuiltjes die onder cellulitis vallen, zijn alles behalve mooi en welkom. Iedereen kan getroffen worden door cellulitis en daar is jammer genoeg weinig aan te doen. Maar het goede nieuws is dat je er met de volgende 10 manieren om cellulitis te bestrijden wel vanaf kan komen.

Je huid scrubben
De huid is het grootste orgaan van het lichaam, waar als eerste de effecten zichtbaar worden veroorzaakt door afvalstoffen. Om je huid van deze stoffen af te helpen, kun je kiezen voor een goede scrub behandeling die maar 5 minuten duurt. Het enige wat je nodig hebt is een borstel met rubberen nopjes. Je begint met het scrubben van je voeten en maakt dan ronddraaiende bewegingen naar boven tot aan de plekken waar de cellulitis zich bevind. Doordat je de borstel in cirkels over je lichaam beweegt stimuleer je de bloedsomloop en zul je na enkele weken je cellulitis vaarwel kunnen zeggen.

Anti cellulitis crème
Er zijn tegenwoordig genoeg crèmes te vinden, die cellulitis tegen gaan. De crème dringt diep door in de huid en gaat verharding van de vetlaag tegen. Met als resultaat dat je huid glad, soepel en cellulitisvrij moet worden. Meestal moet je de crème ’s ochtends en ’s avonds aanbrengen en daarna gewoon zijn werk laten doen.

Anti cellulitis dieet
Groenten en fruit staan erom bekend dat ze cellulitis op een afstand houden. De volgende ingrediënten in het bijzonder hebben een magische werking tegen cellulitis; uien, venkel, gember, citroen, cayennepeper, kaneel, kruidnagel en rozemarijn.

Levenstijl veranderen
Er is nog een reden om te minderen met junk food, sigaretten en alcohol. Een ongezonde levensstijl staat namelijk garant voor nog meer cellulitis. Om hier wat aan te doen, moet je in ieder geval 6 tot 8 glazen water per dag drinken, zodat je lichaam afvalstoffen kwijt kan raken. Heb je moeite met zoveel water drinken, dan kun dit ook vervangen door kruidenthee te drinken.

Anti Cellulitis massage
Een massage is in ieder geval al goed voor je lichaam, maar kan je nu ook van je cellulitis af helpen. De speciale anti cellulitis massage, ook wel endermologie genoemd, bestaat uit het kneden van de huid zodat deze weer soepel wordt en de bloedsomloop toeneemt. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd, zodat je lichaam van je cellulitis af kan komen.

Lichaamsbehandelingen
Er zijn meerdere behandelingen die je van je cellulitis af kunnen helpen, zoals lipolyse en mesotherapie. Deze behandelingen werken door middel van het inspuiten van werkzame stoffen in de huid, die het onderhuidse vetweefsel verminderen. Bij de Therma Slim behandeling wordt je onderlichaam op een speciale manier ingepakt, waardoor je direct een aantal centimeters dunner wordt. De Microcurrent Body behandeling maakt gebruik van elektrische stimulansen die het zenuwstelsel aansporen om vet weg te werken. Hierdoor is na slechts één behandeling al resultaat te zien. Bij de Trio Lift behandeling wordt het harde vet omgezet in een vloeibare substantie en wordt je huid egaler en je lichaam strakker.

Sporten
De meest voor de hand liggende manier om cellulitis en vet te bestrijden is waarschijnlijk door te sporten. Lopen, Yoga, fitness, zolang die spieren in je benen en billen maar in beweging komen. Dus als de bovenstaande manieren je niet kunnen helpen, dan is dit misschien je laatste redmiddel.