Top
  >  Familie   >  Meer kinderen ontvoerd in 2011


Het aantal kinderen dat in 2011 ontvoerd is is in verhouding met het jaar ervoor toegenomen. In 2011 namen 164 ouders of een ander familielid een of meerdere kinderen zonder toestemming mee naar het buitenland.

Het Centrum Internationale Kinderontvoering heeft bekend gemaakt dat er in 2011 meer kinderen zijn ontvoerd. In 2010 ontvoerden 114 ouders of een ander familielid een of meerdere kinderen naar het buitenland. Vorig jaar gebeurde dit 164 keer.

Moeders

Bij de ontvoeringszaken in 2011 waren 249 kinderen betrokken, waarvan het grootste deel tussen de 0 en 8 jaar oud was. Volgens het Centrum Internationale Kinderontvoering werden de meeste kinderen meegenomen door hun moeder en keerden 17 kinderen niet terug.

Steeds meer kinderen worden ontvoerd naar landen die niet zijn aangesloten bij het Haags Kinderontvoeringsverdrag. Dit verdrag zegt dat een kind zo snel mogelijk terug moet naar het land waar het voor de ontvoering verbleef. Bij ontvoeringen vanuit Nederland naar landen die wel aangesloten zijn bij het verdrag staat Turkije bovenaan, gevolgd door België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.